18 Temmuz 2009 Cumartesi

Sivas maçında hakem skandalı

Sivas'ın ciddi bir hazırlık maçını izlemek istediğimizi söylemiştim birkaç post aşağıda, eve gelip televizyon başına geçtik ama PSV ile oynanan ve 0-1 devam eden müsabakada tam bir hakem faciası yaşandı. Mbemba'nın sert denebilecek, uyarı ile geçiştirilmesi gereken, hadi zorlarsanız sarı kart vereceğiniz bir müdahalesine kırmız kart çıkaran ilginç hakem; 2 dakika sonra İbrahim'in yanından geçen oyuncunun önüne doğru şöyle bir elini koyduğu (ama yüzüne gelen) diğer bir pozisyona da direkt kırmızı kart göstererek bir başka skandala imza attı. Oyuncular üzerine yürürken sahaya insan diyemeceğimiz bir gurbetçi girip, elindeki kapalı şemsiye ile ona saldırmaya kalkınca adam içeri gitti ve bir daha da çıkmadı. Raporuna yazdığı taktide bu kartlar Uefa organizasyonlarını, hatta ligi bile etkiliyor. Daha önce Ali Eren ile ilgili benzer bir olayı yaşamıştık.

7 gün sonra oynanacak Anderlecht maçında bu iki oyuncu forma giyemeyecek. Gerçekten de yazık. Yazık olduğu kadar da düşündürücü.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Katilmiyorum. Hazırlık maçında köpek gibi oynarsan, hakemde sana köpek muamelesi yapar. Genelde bu maçlarda kırmızı gösterilmez ama bu gole giden adamı düsürme vs. gibi pozisyonlarda olur. Yaralayıcı, sakatlayıcı fauller kırmızı gerektirir.
Not : Köpek kelimesi benzetmedir. Hakaret değil.