23 Eylül 2009 Çarşamba

1998'in en iyi 5 filmi


1. The Thin Red Line (10)
Terrence Malick

2. The Big Lebowski (10)
Joel Coen

3. Snake Eyes (10)
Brian De Palma

4. Saving Pvt. Ryan (9)
Steven Spielberg

5. Gemide (8)
Serdar Akar

Diğer: Out of Sight (8), There's Something About Mary (8), The Truman Show (8), Lock, Stock and Two Smoking Barrels (8), Rushmore (8), Black Cat, White Cat (8), A Simple Plan (7), Run Lola Run (7), Dark City (7), Fear and Loathing in Las Vegas (7), Pi (6), American History X (6), Shakespeare in Love (6), Her Şey Çok Güzel Olacak (6), Fucking Amal (6), Following (6), Pleasantville (6)

5 yorum:

Sinan Kolat dedi ki...

bir dakika bir dakika
2001 Space Odysey ile beraber Big Lebowski, gelmiş geçmiş en iyi filmlerdendir. Listede ikinci sırada olmasını yüreğim kaldırmadı

Fuck it dude, let's go bowling

Gündüz Feneri dedi ki...

kardeş, o film benim "sinema tarihinde açık ara en sevdiğim film"dir. ama burada sevdiğim filmler listesi yapmıyorum, onu daha sonra bir ara yapacağım. tarafsız ve olduğu kadar sinema bilgisiyle yapılmış bir "iyi filmler" listesi bu. extensor'a da gitmiş olsun bu açıklama, ayrıca selamlar da...

Sinan Yılmaz dedi ki...

Big Lebowski'yi bende çok beğenmiştim. Adamın yaşam tarzı tam benlik :).

Ağabey bu sinema bilgisini açabileceğin bir yazı bekliyoruz. Yani değerlendirme kriterlerin neler?

Birde blogun bir yerine bence bu yıl yıl sinema değerlendirmelerini sabitlemelisin. Benim sağ tarafta varya incelemeler... Onun gibi.
Kaçırdıklarımızı, izlemediklerimizi oradan bakarak temin edebiliriz.

Adam dedi ki...

Evet bu sene de oldukça bereketliymiş. Bu arada toplistlerden ilham alarak özgün bir sinema sitesi yapsam mı diye düşünüyorum. Her üyenin kendi toplistlerini oluşturacağı ve inceleme yazılarının olacağı bir site nasıl olur sizce?

Gündüz Feneri dedi ki...

bence şahane olur adam. eğer uğraşabileceksen hemen başla, biz de faydalanalım böylece.