15 Şubat 2011 Salı

1971'in en iyi filmleri


1. Walkabout (10)
Nicholas Roeg

2. McCabe & Mrs. Miller (10)
Robert Altman

3. The Tragedy Macbeth (10)
Roman Polanski

4. Straw Dogs (9)
Sam Peckinpah

5. The Last Picture Show (9)
Peter Bogdanovich

Diğer: Harold and Maude (9), The Go-Between (8), The French Connection (8), Morte a Venezia (8), And Now Something Completely Different (7), Get Carter (7), A Clockwork Orange (7), Play Misty for Me (7), Willy Wonka and the Chocolate Factory (7), Dirty Harry (7), Bananas (7), Diamonds are Forever (6), Shaft (6), Born to Win (6), Escape from the Planet of the Apes (4)

Görmediklerim: Fiddler on the Roof, THX 1138, Sunday Bloody Sunday, The Omega Man, The Devils, The Andromeda Strain, Klute, Murmur of the Heart, The Panic in Needle Park, Summer of '42, The Decameron, The Beguiled, Nicholas and Alexandra, The Hospital, Wild Rovers, Taking Off, Vampiros Lesbos, The Anderson Tapes, Soleil Rouge, 10 Rillington Place, Trafic, Anand, Le Chagrin et la Pitié, The Boy Friend, Les deux Anglaises et le continent, Carnal Knowledge, Billy Jack.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

A Clockwork Orange 7 mi??? Sinema tarihinin en iyilerinden biridir o film. Neden bu kadar düşük verdin GF?

Gündüz Feneri dedi ki...

daha önce de birkaç vesileyle yazdım; o filmi çok ama çok itici buluyorum kardeş. tamam, seyirciyi rahatsız ederek meramını anlatma amacını anlıyorum ama içine girilmesi bu kadar zor, bu kadar soğuk, bu kadar itici olmayabilirdi..

yoksa kubrick'e saygım sonsuz kere sonsuz, zaten onun için yaptığım top list'te de filmlerine olan bakışımı görebilirsin. ama bence clockwork orange, onun en iyileri arasında yok. kişisel görüşüm bu.