27 Ekim 2009 Salı

1987'nin en iyi filmleri


1. Empire of the Sun (10)
Steven Spielberg

2. Anayurt Oteli (10)
Ömer Kavur

3. Angel Heart (10)
Alan Parker

4. Robocop (9)
Paul Verhoeven

5. Full Metal Jacket (8)
Stanley Kubrick

Diğer: Der Himmel Über Berlin (8), The Untouchables (8), House of Games (8), The Last Emperor (8), Broadcast News (8), Muhsin Bey (7), Raising Arizona (7), Moonstruck (7), Selamsız Bandosu (7), Evil Dead II (7), Roxanne (7), Dirty Dancing (7), Lethal Weapon (7), Baghdad Cafe (7), Fatal Attraction (4)

Görmediklerim: Hope and Glory, The Princess Bride, Au Revoir Les Enfants, The Man Who Planted Trees, My Dad - the Socialist Kulak, Szamarkohoges, Przypadek, River's Edge, The Big Easy

Not: Toni Kukoc kardeşin uyarısıyla terbiyesizliğimi düzelterek Robocop'u da ekledim ve yeniden oluşturdum listeyi. Nasıl unuttuğum konusu ise ayrı ve derhal unutmak istediğim bir hadise :)

Not 2: 20.02.2010'da liste güncellendi.

6 yorum:

stalker dedi ki...

untouchablesın o listede yer alması garip. bence sıradan bir filmdir. bir kieslowskisever olarak oraya przypadeki koyuyorum :)

Gündüz Feneri dedi ki...

ben o filmi görmedim ama görseydim eminim listeye girerdi kardeş. nick'in de o kadar güzelmiş ki...

EmrE dedi ki...

Empire of the Sun'ı kaç zamandır merak ediyordum. Bir türlü izlemedim. Artık sen de birinci sıraya koyunca farz oldu izlemek..

Gündüz Feneri dedi ki...

bana göre hem spielberg'in kariyerindeki en iyi film, hem de sinema tarihinin en iyi 50 filminden biri emre. ayrıca bugünün kara şövalyesi christian bale'in filmdeki oyunu da, gelmiş geçmiş en iyi çocuk oyuncu performanslarından biri. sinemayı seven herkese hararetle tavsiye ediyorum bu filmi.

Toni Kukoc dedi ki...

RoboCop görmesin bu listeyi..

Gündüz Feneri dedi ki...

kukoc, listeyi düzelttim ve teşekkür ediyorum. sen de ne dikkatli adamsın birader, her listede mutlaka unuttuğum bir film buluyorsun :)

en az yarım saat uğraşarak ve araştırarak nasıl robocop'u unutabiliyorum, onu hiç sorma. çünkü ben de bilmiyorum :) tekrar teşekkürler.