12 Temmuz 2009 Pazar

Lopez 24 milyona Lyon'da

Porto'nun dinamik, teknik ve yetenekli forveti Lisandro Lopez, Benzema'nın yerini doldurmak üzere Lyon'a transfer oldu. Porto'nun, Ajantinli golcü için Portekiz kulübüne 24 milyon avro ödediği, performansla ilgili koşullar doğrultusunda 4 milyon daha ödeyebileceği söyleniyor. Real'in yaptığı bomba transferlerden sonra pazarda fiyatların nasıl şiştiğini gösteren net bir örnek oldu bu. Herkes "Ronaldo o kadar ediyorsa..." diyerek bir kıyas içine giriyor ve oyuncusuna işkembeden bir fiyat belirliyor. Lopez şahane bir oyuncu ama 28 milyon avro ödenir mi? Ben ödemezdim; hele de Benzema'yı 35'e sattığını düşününce hiç ödemezdim. Lyon'un sinekten yağ çıkaran başkanı bu kadar parayı harcıyorsa bir bildiği vardır diyelim.

Lopez açık alanlarda, dar alanlarda, hemen her yerde etkili müthiş bir forvet. Her iki ayağını da kullanabiliyor, pozisyon sezgileri de çok kuvvetli. Adam geçebilen, çok da iyi ortalar yapabilen, topsuz oyunda inanılmaz derecede yetkin, hem tek forvet oynayabilecek hem de bir 9 numaranın ideal partneri olabilecek yetenekleri var. Geçen sezon 6'sı Şampiyonlar Ligi'nde (3 tanesini Fener'e atmıştı it oğlu it), 10'u ligde olmak üzere 39 maçta 16 gol atmış. Fransa ligi az gol olan bir lig ama (Benzema 19 golle kral olmuştu) ilk sezonunda 15 gol atabileceğini düşünüyorum.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Gol atar atmasına da yetenek olarak Benzema'nın yanına yaklaşamaz. Benzema kanatlarda çok rahat oynar mesela. Daha hızlıdır, daha kolay adam geçer, frikik atar, şutları müthiştir. Lopez'in Benzema'dan artıları hava hakimiyeti ve bitiriciliği.

Adsız dedi ki...

aulas ın yanlışlarından birtane daha