14 Temmuz 2009 Salı

Fener'de şekil aynı

Fenerbahçe ilk hazırlık maçında amatör bir takım olan Ulm ile karşılaştı ve son dördünü ikinci yarıda attığı gollerle maçı 5-0 kazanmayı bildi. Kadro (4411): Volkan - Gökhan, Bekir, Bilica, Carlos - Deivid, Selçuk, Emre, Uğur - Alex - Semih... İlk yarıda amatör bir ekip karşısında olmasına karşın, yoğun idman temposu arasında oynanan ilk hazırlık maçı olması nedeniyle düşük bir tempo sergiledi takım. Deivid yine sağdan içe kat ederek etkili varyasyonlar denedi. Uğur yine savruk oyunuyla solda etkili olmaya çalıştı ve şık ortası ile golün hazırlayıcısı oldu. Alex yine uyuşuk, Semih yine müthiş bir pivot, Selçuk ve Emre yine özveriliydi. Yeni olan şeyler defansta oynayan Bekir ve Bilica, Daum'un Bilica'nın alternatifi olarak düşündüğü Deniz, ikinci yarı ön libero oynayan Ali Bilgin ve son bölümde oyuna giren gençlerdi. Bekir ile Bilica savaşçı ve ayrıca akıllı oyuncular. Bilica'nın aşırı özgüven kaynaklı savruk ve zaman zaman disiplinsiz oyunu dezavantaj ama hangi takımda oynadığını anlayınca kendine biraz çeki düzen verecektir. Yeni sezonda yabancı tandemin yedeği Bekir-Deniz olarak görülüyor, Önder de Gökhan'ın alternatifi olacak. Deniz orta sahadaki yedekliği Selçuk'a bırakacak. Böylece her mevkiin bir alternatifi olmuş oluyor, ki bu da güzel bir şey. Deniz'den daha iyi bir Türk stoper nerede var ki, bulup takıma koyacaksınız...

Ali Bilgin ikinci yarıda Selçuk'un yerine ön libero olarak oynadı ve iyi top yaptı. Zaten ayağına hâkim ve teknik de olmasa hiç kimse onu futbolcu yapmazdı herhalde. Ama ön libero oynamak aldığın topu sağa-sola atmakla olmuyor, önce defansın önündeki sigorta görevi olarak savunma yapıp yer kaplamak önemli. Ben Ali'nin bunları becerebileceğini düşünmüyorum ve takımdan gönderilmesi gerektiği kanaatindeyim. Öyle de olacak bence.

Önemli olan Süper Kupa finaline kadar hazır bir hâle gelebilmek. Yapılacak transferlerle daha derli-toplu bir takım ortaya çıkacaktır.

Hiç yorum yok: