15 Temmuz 2009 Çarşamba

Kahretsin! Lyon Bastos'u da aldı

Lyon, Fransa liginin Bayern'i olma misyonunu kararlı bir şekilde sürdürüyor. Bilindiği gibi Bayern o kadar utanmaz ve arsız bir kulüp ki, Almanya'da bir şekilde parlayan yerli-yabancı her futbolcuyu mutlaka alır ve belli bir süre oynatır. Ama Bayern daha aşağılık bir kulüp olduğu için genelde sözleşmesi biten oyuncuları 1 sene önceden ayartıp bedava almaya çalışır. Arada bonservis verdiği de olur. Ama "soykırım" benzeri, kendisine rakip olan bir takımın birkaç oyuncusunu birden alarak o takımı tamamen bitirme operasyonları da yapabilir. Demonstratif örnek 90'ların başında parlayan Mehmet Scholl'lü Karlsruhe (şimdi nerede?) takımından kaleci Oliver Kahn, Kreuzer, Tarnat, Fink ve Mehmet Scholl'ü almalarıdır. Şimdi Karlsruhe Bundesliga'da bile değil. Aynı şekilde 2001'in o muhteşem Leverkusen takımından Lucio, Ze Roberto ve Ballack'ı almışlardı ve benim teorim, eğer sakat olmasaydı kesinlikle Sebescen'i de alacaklardı. Neticede "oyuncular ahlaksız, onlar da gitmesin kardeşim!" diyorsanız, ona da kesinlikle katılıyorum. Borowski yahu! 9 yıl oynadığın bir kulüpten niye Bayern'e gidersin kardeşim? Bu takım bir vampir misali Alman liginin kanını emiyor, sen kaptanı olduğun takımla yıllarca kafa tutup şampiyonluk da görmüşsün. Hiç mi gururun yok?

Neyse Lyon Bayern'e göre biraz daha insaflı çünkü bonservis paralarını adeta yağdırıyor iç piyasaya. Şimdi de bu sayfalarda daha parlamadan önce adını defalarca zikrettiğim Lille takımının sol açığı Bastos'u (Fransız basınına göre) 18 milyon avroya transfer etmişler. Bu durumda geçen yıl 15 milyon civarı bir parayla aldıkları Ederson ne olacak, onu merak ettim. Belki Keita ve Govou gidince onu sağda kullanırlar. Yazık oldu, ama inanılmaz bir paraya gitti Bastos. Ben 7-9 civarı bir bonservis düşünüyordum. Hakikaten sapıttı bu transfer piyasası.

1 yorum:

aks111 dedi ki...

Evet hem takımları bitiriyorlar hem de kendilerini :).Şampiyonlar liginde bişey yok uzun zamandır.Gerçi ingilizler var oralarda ama olsun eğer iyi bişeyler yaparsanız aralarına girersiniz.Bayern biraz dışarıya baksa bence Avrupa da başarı gelebilir.