9 Ağustos 2008 Cumartesi

Liverpool bu sene mi?

Rafa Benitez yine milyonlarca Euro harcayarak sezon öncesinde bir takım kurdu. Her yıl olduğu gibi transfer ettiği oyunculara büyük bir aşkla bağlandı ve her hazırlık maçında onları ilk 11'de oynattı. Bunlardan Keane elbette en önemli transfer. Ve özellikle Rangers maçında öldürücü bir ikili oluşturdu Torres ile. Taraftarı da en çok bu ikili heyecanlandırıyor zaten.

Bunun dışında sol bek Dossena da Rafa'nın çok güvendiği bir oyuncu. Ve fakat Riise'yi 5 M Euro bedelle gönderip Dossena'yı 9 M'a almak hangi akla hizmettir, çözebilen beri gelsin. Defansın sağına da Arbeloa ve Finnan olduğu halde Degen alındı. Büyük olasılıkla burada 33'lük Finnan'ın ipi çekilecek. Defansın ortasında Carragher, Agger, Skrtel, Hyyppia var ve takımın en güçlü yerlerinden biri burası.

Ortanın sağında Kuyt, Pennant ve Benayoun var. Bu oyuncuların mevkiini sürekli değiştirdiği için hangisi nerede oynayacak belli değil. Solda Babel ve yine Benayoun var. Ama ne Babel oranın oyuncusu ne de Benayoun. Genç sol bek Insua orada oynayabilir ancak o da çok tecrübesiz. Fabio Aurelio da sakat. Bu bölgeye bir transfer gerekebilir sonuçta. Ortada ise Mascherano, Xabi Alonso, Lucas ve Gerrard var, ki takımın asıl en güçlü yeri burası. Eğer Barry gelirse Alonso gönderilecek, ki son Lazio maçında taraftarın müthiş desteğinden sonra Alonso'yu göndermek iyice zorlaştı.

Forvette ise Keane, Torres, Voronin, Kuyt mevcut. Voronin'in gönderilmesi bekleniyor ama Lazio maçında son dakikada maçın tek golünü attı o da.

Sonuçta oyuncu kalitesi olarak fena olmayan bir kadro oluştu. Chelsea, Man Utd ve Arsenal (hatta Tottenham) ile başedebilecek bir kadro bu. Şans yaver gider ve özellikle bu büyük takımlara (en azından) yenilmeyip, küçük maçlarda da aptalca puanlar kaybedilmezse 20 yıllık özleme bu yıl nokta konulabilir. Yeter ki Benitez sezon içinde saçmalamasın.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

tabi tabi..