8 Ağustos 2008 Cuma

Sezon başı yorumu: G.Saray

G.Saray geçen sezonun şampiyonu. Bunun en büyük nedeni kadroda Türk futbolcular konusundaki inanılmaz zenginlik. Ve Hakan Şükür dışında da önemli bir kayıp görünmüyor. Yabancılar hususunda ise takımın daha iyiye bile gittiğini söyleyebiliriz. Lincoln için yeni bir sezon, yeni bir umut söz konusu. Bu yıl ne kadar vasat olsa da, geçen sezondan daha kötü olmaz diye düşünülebilir. Meira ise kuşkusuz Song'dan daha iyi bir oyuncu. Kewell da sakatlanmazsa mutlaka önemli katkılar yapacaktır. Şimdi bir de forvet arayışı var, o da mutlaka alınacak ve seçenekler artacak.

Ama takımın hazırlık maçlarında ortaya koyduğu kısır futbol, taraftarı zorlu Steaua maçları öncesi endişelendiriyor. 7 hazırlık maçında alınan tek galibiyet, 5 beraberlik ve 1 mağlubiyet pek de iç açıcı bir tablo değil doğrusu. Ama yine de kazanma alışkanlığı olan, yıllardır oyun anlayışı konusunda belirli bir istikrarı yakalamış takımın ciddi maçlardaki performansını bekleyip görmek gerekir.

Kale için De Sanctis fena bir seçim değil. Ama daha önce de yazdığımız gibi Aykut'a güvenilmesi, çok daha yerinde olurdu. Defansta Uğur, Meira, Servet, Balta var. Gerçekten de isimler açısından mükemmel bir defans bu. Hatta Sabri, Emre'ler ve Volkan ile yeni alınan Alpaslan gibi çok iyi yedekler mevcut. Orta saha ise belki daha iyi: Hasan Şaş, Arda, M.Topal, M.Güven, Linderoth, Lincoln, Barış, Ayhan, Kewell gibi kâğıt üzerinde müthiş isimler söz konusu. Forvette de Nonda, Karan ve Serkan var. Dediğimiz gibi buraya bir isim daha alınacak.

Eğer pek güven verici bir tercih gibi görmediğimiz Skibbe çuvallamazsa, bizce açık ara ülkenin en iyi kadrosu G.Saray'da. Fener ve Beşiktaş'ın da görüntüsüne bakınca rahatlıkla şampiyon olmaları gerekir. Ama şu form ile Steaua'ya elenirlerse de sürpriz sayılmamalı. Sezon başlayınca ne olacağını göreceğiz...

Hiç yorum yok: