3 Ağustos 2008 Pazar

Juventus'ta işler yolunda

İtalyan devi Juventus döner dönmez mütevazı bir hedefle başlamasına rağmen Şampiyonlar Ligi vizesi elde ettiği Serie A'ya bu kez iddialı hazırlanıyor. Ranieri'nin birkaç gün önce dediğine göre hem ligde, hem de Avrupa'da zirveye oynayacaklarmış. Biz de bu vesileyle takımın Emirates Cup'ta oynadığı ilk maçı dikkatli gözlerle seyredip yorumlamaya çalıştık.

"İlle de Lugano olsun, ister çamurdan olsun" şarkısının uzunca bir süre söylendiği Zebralarda o bölge için (bedava) transfer edilen Mellberg'in tam isabet olduğu açıkça görülüyor. Bu arada Fenerbahçe için Lugono konusunda pazar bir takımlığına da olsa küçülmüş gibi. İtalyan millî takımında Nesta ve Cannavaro'nun yokluğunda Euro 2008'de inanılmaz bir futbol sergileyen Chiellini ile Mellberg'in uyumlu ve sağlam bir ikili olduğu açık. Sağda Grygera ya da Zebina ile solda vasat Molinaro defanstaki diğer isimler.

Ortanın ortası için Senna, Xabi Alonso derken Poulsen alındı. Sissoko ve Poulsen'in taş gibi bir tandem olduğu kesin ama oyun kurma konusunda ne yaparlar, nasıl bir performans gösterirler, orası meçhul. Sağda Camoranesi ve Marchionni tamam. Ama solda Nedved'in artık bu seviyeyi kaldıramayacağı açıkça görülüyor. Zaten Juve de onun yerine Van Persie'yi almak için girişimlerini hızlandırdı. Bu arada geleceğin en büyük yıldızı Giovinco ne olacak, ilk 11 oynayacak mı, bilinmiyor.

Forvette ise müthiş bir bolluk: Trezeguet, Amauri, Iaquinta ve Del Piero. Netice olarak Juventus pek de değiştirmediği ama nokta transferlerle güçlendirdiği kadrosuyla lige hazır görünüyor. Yarısı Arsenal'in gençleriyle oynanan ve ofsayttan bir golle kazanılan maç elbette ölçü değildir, görüşlerimiz "genel" itibarladır, bunu da not düşmek isteriz. Bu sezon yine ilk üç arasında ligi bitirmeleri garanti bizce. Şampiyonluk içinse en az bir yıl daha beklemeleri gerekebilir...

Hiç yorum yok: