4 Ağustos 2008 Pazartesi

Van Der Vaart nihayet!

Haftalardır konuşulan transfer sonunda gerçekleşti ve Hollanda futbolunun süper yıldızlarından Rafael Van Der Vaart, Real Madridli oldu. Oyuncunun karşılığında eski kulübü Hamburg'a ne kadar bonservis ödendiği ise bilinmiyor. Ancak rakamın 10 M Euro'dan az olmadığı muhakkak. Yine de onun gibi bir oyuncuyu belki de yarı fiyatına aldı uyanık Madridli'ler. Bizim merak ettiğimiz ise özellikle Juventus başta olmak üzere bu tip bir oyuncunun hayaliyle yanıp tutuşan Avrupa'nın diğer devlerinin, bu oyuncuyu bu fiyata nasıl ellerinden kaçırdığı.

Van Der Vaart yıllar önce Ajax'ın Milan ile oynadığı bir hazırlık maçında ortaya çıkmıştı. Sezonun başında yapılan özel bir turnuva maçıydı ve genç solak, sol açık oynadığı o maçta Milan'ın sağ tarafını felç etmişti. Yıl 2001. Daha sonra A takımda geçen yıllar, kaptanlık, millî takım derken 2005 yazında akıl almaz ucuzlukta bir bedelle (5 M Euro) Hamburg'a transfer oldu. Orada da takım kaptanlığına yükseldi, taraftarın sevgilisi oldu ama elbette kaçınılmaz son geldi çattı. Takım, Van Der Vaart'ın çapını karşılayamaz oldu. Geçen sezonun sonunda Juve'nin oyuncuyla çok ilgilendiği yazıldı çizildi ama haberlere göre bonservisi tuzlu geldi Zebralara. Şimdi ödenen bedele bakınca dünyanın en uyanık kulübü olan İtalyan devinin tongaya düştüğünü görebiliyoruz (muhtemelen hayatımız boyunca da bir daha göremeyiz).

Real Madrid'te neler yapacağı elbette bir soru işareti Van Der Vaart'ın. Ama yeteneklerine, kariyerine ve karakter özelliklerine bakınca biz, dünyanın sayılı futbolcularından biri hâline hızlı adımlarla geleceğini düşünüyoruz.

Hiç yorum yok: