4 Ağustos 2008 Pazartesi

Wenger babam gibi!

Yukarıdaki sözü son 1 ay içinde iki kez duyduk. Daha önceleri de duymuştuk ama bu kadar kısa aralıklarla değil. Bu özlü sözü sarf edenler ise Arsenal'den Barca'ya giden Hleb ile takımdaki sözleşmesini uzatan Adebayor.

Hleb'in takımdan ayrılmadan önce Wenger ve eski takım arkadaşı Fabregas hakkında ağır konuştuğu bir demeci yayımlanmıştı gazetelerde. Fransız'ın kendisini kanatta oynatarak hata ettiğini, bunun da performansını düşürdüğünü söylemiş; hızını alamayıp Fabregas'ın kendisinden çok daha bencil bir oyuncu olduğundan dem vurmuştu: "Mesela ceza sahası çizgisi üzerinde aynı pozisyonda ben pas verirken Fabregas kaleyi düşünür." Bu açıklamaların arkasından da takımdan ayrılmak istediğini ekliyordu Hleb. Bu sözleri yalanlamak içinse (her nedense) Barca'ya imza atana kadar bekledi. İmzayı atıp (muhtemelen) iki katı bir maaşa kavuşunca da "Kesinlikle yalan, Wenger benim babam gibidir. Oyunuma çok şey kattı ve Arsenal için bulunmaz bir nimet" gibisinden bir şeyler söyledi. Fabregas'ı da çok sevdiğini ekledi elbette, takımdayken en iyi arkadaşıymış.

Daha sonra Adebayor, iki sezon önce Monaco'dan geldiğinde dikkatli gözler haricinde kimsenin tanımadığı bu Togolu, haftalardır hakkındaki spekülasyonlar için adeta ölüm sessizliğini koruduktan ve Arsenal ile yıllık 6-7 M Euro karşılığında kontrat yeniledikten sonra şunları söyledi: "Benim kalbim hep Arsenal'de. Arsene Wenger benim babam gibi ayrıca patronum ve o ne derse yapacağım. Buradan ayrılmak gibi bir niyetim yok."

Vay vay vay... Bu oyunculara şunu sormak gerekiyor: Arsene Wenger tamam, şefkatli bir baba. Herkes söylediğine göre mutlaka doğrudur. Ama siz ne kadar hayırlı birer evlatsınız acaba? Para için biriniz arkasına bakmadan kaçarken, öbürü rüzgârla bir oraya bir buraya savrulduktan sonra uçuk bir kontratla takımda kalıp, ondan sonra bağlılık nutukları çekiyor. Yanlış anlaşılmasın lütfen; eleştirdiğimiz şey oyuncuların hakları olan parayı aramaları değil, o manevraları yapıp binbir numara çevirdikten sonra söyledikleri sahte sözler. Daha önce de yazdığımız gibi dev kulüpler sözleşmesi süren oyunculara medya yoluyla böyle etik dışı teklifler yapıp, menajerleri de kullanarak oyuncuların aklını çelmeye devam ettiği sürece bunları daha çok göreceğiz galiba...

Hiç yorum yok: