4 Ağustos 2008 Pazartesi

Seric muamması

Beşiktaşın sezon başında Panathinaikos takımından transfer ettiği Anthony Seric, imzayı attığı günden beri hem basın tarafından tartışıldı, hem de alay konusu yapıldı. Olayları tetikleyen unsur ise eski takım taraftarlarının forumlarda söz konusu oyuncuyla ilgili yazdığı ağır yorumlar. Elbette o yorumları yazanlar kaç kişidir, taraftarların ne kadarı aynı görüştedir, bunu bilmiyoruz. Ama bu yazılan ve konuşulanların ikinci bir "Runjeeee, Runjeeee" vakası yaratmasının yüksek bir ihtimal olduğu da, sanırız ki pek çok kişinin paylaştığı bir kanaat.

Seric'in kariyerine baktığımızda aslında hiç de fena olmayan bir tablo ile karşılaşıyoruz. Daha 20 yaşında Hajduk'tan Verona'ya 2.2 M Euro bedelle transfer yapmış. Akabinde Brescia, Parma derken 2004'te 1.5 M Euro bedelle Lazio'ya, bir yıl sonra da bu kez 2 M Euro bedelle PAO'ya transfer olmuş. Şimdi de Beşiktaş bedelsiz olarak transfer etti kendisini. Kariyerinde bu takımların bulunduğu bir futbolcunun o kadar da kötü olmadığını düşünebiliriz ama bu kadar sık takım değiştirmesi de hayra alâmet değil. Sanki takımlar çok incelemeden alıp sonra "lan biz n'aptık!" deyip derhal elden çıkarmış gibi bir tablo var. Şaka bir yana aslında durum şu: Seric'in nasıl bir futbolcu olduğunun pek bir önemi yok. Yani artık yok. Çünkü Seric'in Türk basınında bir kere adı çıktı. Artık bundan sonra ağzıyla kuş tutsa kolay kolay yaranamaz. İlk hatasında da ipini çekerler.

Öte yandan Beşiktaş idarecilerinin de futbolcuya pek bir hayrı olmayacak muhtemelen. Zira Gordon yüzünden kontenjanı boşaltamadıkları bir durumda Uefa listesinden ilk çıkardıkları isim Seric oldu. Sanki en işe yaramaz yabancı olduğunun tescili gibi bu. Sonra meğer Seric'in sözleşmesi de fesh edilmiş, Gordon gönderilince tekrar sözleşme yapılacakmış, onu öğrendik. Sinan Engin'e göre bu, kulübe yaptığı bir jest futbolcunun. Daha ne komiklikler ortaya çıkacak bu konuda bilmiyoruz ama sanki Hırvat, sezonun sonunu göremeyecekmiş gibi...

Hiç yorum yok: