19 Kasım 2009 Perşembe

G.Saray camiası olayın farkında

G.Saray camiası ve en başta da yönetim kurulu, yaşanan Cemal Nalga olayının ne kadar elim ve vahim bir olay olduğunun farkında olduklarını, dünden beri her hareketiyle gösteriyor. Önce basketbol şubesinin teknik ve idarî sorumlularına ivedilikle yol verildi. Bugün de herkesin beklediği hadise gerçekleşti ve basketbol şubesinden sorumlu yönetici Yiğit Şardan istifa etti. Sadece bu gelişmeler değil, bunlar gerçekleş(tiril)irken kullanılan sözler ve seçilen cümleler de, olayın farkında oldukarını net bir şekilde ortaya koyuyor. Şardan'ın açıklaması şöyle:

''Basketbol erkek takımının şube sorumlusu olarak, Almanya'daki özel bir turnuvada vuku bulan bu müessir olayın benden saklanmış olması ve düne kadar bu ihlalden hiçbir bilgi sahibi olmamam, üzerimdeki sorumluluğu ortadan kaldırmaz diye düşündüğüm için bu kararı aldım. Tüm Galatasaray camiasının bilmesini isterim ki, 20 aydır sürdürdüğüm muhtelif görev ve sorumluluklarımı, tüm bilgim, aklım, tecrübem ve donanımımla ve her şeyden önemlisi Galatasaray etiğine, gelenek ve göreneklerine bağlı kalarak yerine getirme çabası içinde oldum, ancak yaşanan bu son olayı önleyememiş olmaktan ötürü büyük üzüntü duymaktayım. Tüm Galatasaray camiasından ve Türk spor kamuoyundan içtenlikle özür dilerim.''

Bugün 1987'de Ergun Gürsoy'un gönderdiği Şahin marka otomobiller, Zalad'ın aldığı para, Vahap Beyaz'ın 99. dakikada görmeden çaldığı penaltılar vs. konuşuluyor ama hiçbirisinin somut kanıtı yok. Oysa bu olay son derece somut ve G.Saray'ın maaş verdiği insanlar tarafından gerçekleştirilmiş, tam bir yüz karası hadise. Dolayısıyla G.Saray kulübünün ve camiasının üzerine, ebediyen yapışma riski de çok fazla. Bunun bilincine vardıkları içindir ki, yönetim çok hızlı hareket edip sorumlu davranmaya gayret ediyor.

Gelecek hafta da Divan Kurulu toplanacakmış. Orada ortaya çıkan fikirler ve tavsiyelerden sonra şube kapatılırsa hiçkimse şaşırmasın. Ki bu olay üzerine yapılması gereken de, kanımca budur. G.Saray hiç değilse "içeriden münferit birkaç kişi böyle bir b.k yedi ama kulüp bunun utancı ve mahcubiyetiyle koskoca şubeyi kapattı" diye anılsın. Bu kepazeliği ancak böyle bir tavır temizler.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Sen daha 3 sene önce konya ya elle attığınız gollerin istanbulspor maçındaki şikeleri izah ette sonra 1987 de bizim yaptıklarımıza çamur at. Hatamızın olduğunun farkındayız. Bu şike değil komplodur. Ve her türlü cezaya razıyız. Ayrıca bu olaydan büyük utanç duyuyoruz. Bu tip karakteristik davranışlar sizde bulunmadığı için orada burada çığırtkanlık yapmaya devam edin.

Gündüz Feneri dedi ki...

yazılanlardan bunu anladıysan sana helal olsun zavallı.