19 Kasım 2009 Perşembe

Allah belasını versin

Fransa, ecel terleri döktüğü maçta İrlanda'ya uzatmalarda öyle bir gol attı ki, Dünya futbol tarihinin en büyük skandallarından biri. Maçın hakemi pozisyona uzak ama yardımcı hakem nasıl göremez Henry'nin topu elle düzelttiğini? Dahası, Malouda ortayı yaptığı anda çok açık bir ofsayt da var. Yani hem ofsayt hem de elle (2 kez!) düzeltilen bir top söz konusu. İlginç olan bir başka nokta da, orta hakemin kendisine itiraz eden İrlandalı oyunculara kendi göğsünü/karnını gösterip pozisyonu gördüğünü ve ihlal olmadığını işaret etmesiydi. Bu hakeme yıllarca uluslararası maç verilmemeli bir daha.

Aşağıdaki postta G.Afrika'da en sıkıcı takımın kim olacağının belli olduğunu yazdım (Yunanistan). Şimdi ise elenmesi için dua edeceğimiz takım belli oldu diyorum. Thierry Henry de o gol sevincinden sonra gözümden ebediyen düştü. Lanet olsun böyle sporcuya...

Not: Çizgideki 5 ve 6. hakemlerin ne kadar gerekli olduğunu gösteren bir örnek daha yaşadık. Eğer Avrupa Ligi'ndeki o çizgi hakemi bugün görev yapsa, olay onun tam önünde cereyan edecek ve böyle bir hırsızlık yaşanmayacaktı. Biz bu örneği yaşayıp bu dersi alırken, olan İrlanda takımına ve halkına oldu. Yazık.

Hiç yorum yok: