18 Kasım 2009 Çarşamba

Slovenya G.Afrika'ya, Hiddink Türkiye'ye

Slovenya, hiçkimsenin beklemediğini başarıp, deplasmanda 2-1 yenildiği Rusya'yı rövanşta 1-0 mağlup ederek Dünya Kupası'na katılmayı başardı. Rusya gibi, Avrupa Şampiyonası'nda yarı final oynamış bir takım da böylece kupa dışında kalmış oldu. Bu sonuçtan sonra Hiddink'in Türk millî takımının başına geçmesini bekleyebiliriz artık. Büyük bir umutla ona yaptıkları teklifin gerçekleşmesi için Rusya'nın elenmesini bekleyen (beceriksizlik âbidesi, yüz karası) federasyonumuz da rahat bir nefes almıştır böylece. Hiddink tercihi yine de çok olumlu olur kanımca. Ama ona bir ekol yaratması için, gerekirse önümüzdeki Avrupa Şampiyonası feda edilerek 5 yıllık bir sözleşme önerilmeli. Gelecekte millî takımın başına geçebilecek en az 2 aday da yardımcılığına getirilmeli. Zira Hiddink bir ekol yaratıp Türk futboluna inanılmaz katkılar yapsa da onu bozmakta üzerimize yok bizim.

Öte yandan gecenin bir diğer maçında Portekiz, kendi sahasında 1-0 yendiği Bosna'yı deplasmanda aynı skorla mağlup ederek bizleri üzdü. Her ne kadar Ronaldo başta olmak üzere o yıldızlar topluluğunu Dünya Kupası'nda seyredecek olmak güzelse de, Bosna gibi futbolun bir çok doğrusunu uygularken göze hoş gelmeyi de başarabilen bir takıma yazık oldu.

Yunanistan ise kendi sahasında golsüz berabere kaldığı Ukrayna'yı deplasmanda 1-0 yenerek vizeyi kaptı. 2 maçlık kısa serilerde ilk maçı kendi sahasında oynayan bir takımın avantajlı olduğunu, yeri geldikçe hep söylüyorum. Yine o durumlarda en önemli şeyin gol yememek olduğu ve 0-0'ın hiç de fena bir sonuç olmadığı yönündeki devamlı iddialarıma güzel bir katkı yaptı Yunanistan bu akşam. G.Afrika'nın en sıkıcı takımının kim olacağını en azından artık biliyoruz. Yunanistan kalecisi Tzorvas, kurtardığı en az 7-8 şutla maçın kesin yıldızıydı.

Ve benim için en önemli eşleşmeye geliyoruz. Dünyada en sevdiğim millî takım olan İrlanda, gecenin en büyük sürprizine imza atarak kendi sahasında 1-0 yenildiği Fransa'yı deplasmanda aynı skorla yenerek maçı uzatmaya götürmeyi başardı. 90 dakika boyunca neredeyse rakibine hiç net gol pozisyonu vermedi Yeşiller ve her zamanki gibi yılmaz mücadelesi ile herkesi kendisine hayran bırakacak bir efor sarf ediyorlar. Maç, an itibarıyla uzatmalara gitti; bu gidişle penaltıları da görürüz.

Hiç yorum yok: