22 Ekim 2009 Perşembe

Kâzım için bulunmaz şans

Fenerbahçe'de çok sayıda gamsız ve vurdumduymaz oyuncu var bilindiği gibi. Bunların başında Alex, Semih, Deivid, Andre Santos ve Roberto Carlos geliyor. Ama tüm bu isimlerin fersah fersah önünde yer alan bir futbolcu var ki, atsan atılmaz, satsan satılmaz. Pek çok yeteneği olan, dünya çapında bir futbolcu olması için tek eksiği iş ahlâkı ve disiplin diyebileceğim bu oyuncu Colin Kâzım tabii ki. Daha 23 yaşında olduğunu düşünürsek, kesinlikle inanıyorum ki kendisini doğru şekilde yönlendiren aile, menajer ve teknik direktörlerle gerçekten de büyük bir yıldız olabilir Kâzım. Ama Fener'e geleli 2.5 sene oldu ve ilk günkü hâlinden bir gıdım bile ileri gittiğini göremiyoruz. Bunda, takıma katılır katılmaz Zico gibi yumuşak başlı ve demokrat bir hocaya denk gelmesinin etkisi büyük diye düşünüyorum. Şimdi daha disiplinli Daum ile birlikte ama Daum da sanki bir zaafı varmış gibi Kâzım'a inanılmaz bir tolerans gösteriyor. Zamanında Deniz ve Aurelio'yu göbekte oynatıp Appiah'ı sağ açığa koyan hoca, şimdi 4-4-1-1'in sağında nasıl oluyor da Kâzım'a görev veriyor, anlamak mümkün değil. Görev itibarıyla "arkasındaki beke de yardım etmek" gibi çok büyük bir sorumluluğu olan bir mevkide, Kâzım gibi "sorumsuzluk âbidesi" bir adam oynatılır mı? Nitekim Türk futbol tarihinin (kendi mevkiinde) en iyi oyuncusu olan Gökhan Gönül onun yüzünden felaket bir sezon geçiriyor.

Öteden beri söylediğim şey ise, Kâzım'ın yetenekleri itbarıyla en verimli olacağı, sorumsuzluğu yönünden de en az zarar vereceği yerin forvet olduğu yönünde. Muhtemelen koşullar zorlamasa Daum hiçbir şekilde bunu denemeyecekti ama bugün Steaua maçında %99 Kâzım'ın tek forvet olarak görev yapması bekleniyor. Tabii ideal olanı, takımın as oyuncusu olan Alex ile birlikte oynaması ve onu o şekilde görmemizdi ama bugün Semih'in yanı sıra Alex de yok. Dolayısıyla Kâzım'ın arkasında ya (Sion maçındaki gibi) Andre Santos, ya da uzun haftalardır taraftarın dört gözle beklediği muhteşem yetenek Özer oynayacak. Sadece bu iki sebep bile, bu iç karartıcı maçı benim adıma muhteşem bir seyirlik hâline getirmeye yetiyor.

Başlıkta kast ettiğim şeye gelirsek, Kâzım'dan pek çok Fener taraftarı şu anda hiç hazzetmiyor. Fener camiası yetenekli, çalım atan, spektaküler oyuncuları sever ama Kâzım'ın bencilliği ve sorumsuzluğu o kadar ileri bir seviyede ki, göze batmaması neredeyse imkânsız. Ben onun yerinde olsam bu akşamki maçta hayatımın performansını sergilemeye çalışır, hiç olmadığım kadar kolektif oynar ve bu sezon için ne Guiza'dan, ne de Semih'ten memnun olan bu camiaya "bu takımın forveti benim" mesajı verirdim. Bunu yapabilecek her türlü yetenek ve yeterlilik kendisinde mevcut. Fener'in yıllardır oynadığı sistem için tek forvet olarak biçilmiş kaftan diyebilirim. Bunu hep savundum. Umarım beni yanıltmaz Kâzım. Ha, eğer bugün de saçmalar ve saç-baş yoldurursa, o zaman da biletinin kesilme vakti iyice yaklaşmış olur.

3 yorum:

FASLI dedi ki...

"Fenerbahçe'de çok sayıda gamsız ve vurdumduymaz oyuncu var bilindiği gibi. Bunların başında Alex, Semih, Deivid, Andre Santos ve Roberto Carlos geliyor." Hadi hepsini anladık da Semih ne alaka hocam??

Gündüz Feneri dedi ki...

geçen yılın yarısından beri görüntüsüne bak, o "hepsinden" hiç farkı yok bana göre kardeş. tabii bu benim görüşüm.

alihoca dedi ki...

Furkan gibi gencecik bir çocuğumuz var,Fenerbahçe forması ile attğı gol sevinci nedeniyle Daum'un karalistesine alınan.

Semih, Guziza da olmayınca Colin denen şımarık velede kaldı koca takım.

Yani Furkan gibi boylu, poslu, fizikli bir çocuk bugünkü kadronun en azından yedeklerinde yer alsa maçın ilerleyen dakiklarında takımın adeta golcüsüz kaldığı dakikalarda takımda yerini alamaz mıydı?

Daum, malum kızmaya bile hacet yok. 'Ah Aykut!' diyecem bilenler için 'O Ah'ın' asıl sahibi Aziz'dir.

Diğer taraftan bizde suç yok mu? Var Allah için!!

Kızlarımıza sahip çıksak elin zencisiyle yatıp başımıza huyu suyu bozuk böyle veletler bela diye sarılmaz.

Sürç-ü lisanım olmuşsa affedin lütfen.