1 Ağustos 2008 Cuma

Sezon başı yorumu: Trabzonspor

Trabzonspor tarihinde hiç yapmadığı kadar transfer yaparak giriyor bu sezona. Bir nevi Fener'in Güven Sazaklı dönemini hatırlatan bir durum söz konusu. Yapılan transferler o kadar tutuldu, taraftarı öylesine coşturdu ki 15 bin adet kombine satıldığı söyleniyor. Kuşkusuz 20 küsur yıldır şampiyonluğa hasret olsa da Trabzon'un bu yarış içinde olması ligimiz için çok sevindirici bir hadise.

Ersun Yanal'ın takımda tutulması bizce en büyük transferdir. Onunla koordine şekilde son derece ucuz maliyetlerle alınan oyunculardan ise beklentiler büyük. O beklentileri karşılayacaksa, bu oyuncular neden bu kadar ucuz, o da ayrı bir konu.

Kalede Lille'den transfer edilen Tony Sylva var. Özellikle yan toplarda boşa çıkarak yediği gollerle kendisine olumsuz bir şöhret edinen bu tecrübeli Senegalli'nin Tolga'dan (ya da Jefferson'dan) fazlası nedir, takıma ne verecek göreceğiz. Ama ilk 11'deki yeri garanti, bu kesin.

Defans blokunun Tayfun (Serkan, Ferhat), Song, Egemen (Giray), Cale şeklinde olması kesin. Ve bu blok, eğer kısa sürede uyum sağlayabilirse son derece güven veriyor doğrusu. Ogün, Osman, Cengizli dönemden beri 13 yıl sonra en temiz defans kurgusu (en azından ismen) bulunmuş görünüyor.

Ortanın ortasında Türkiye'nin (bizce, şimdi Emre'den sonra) en yetenekli orta saha oyuncusu olan playmaker Selçuk ve yanında Germinal takımından gelen ön libero Coleman var. Coleman'ın ayağına hakim, durması gerektiği yeri bilen sade bir oyuncu olduğu söyleniyor. Böyleyse çok iyi. Selçuk ise yetenekleri henüz yeterince değer görmemiş bir cevher. Fener (hele de Marco'nun gittiğini düşünürsek) onu almadığı için fazlasıyla pişman olacak bizce. Sağda Yattara zaten banko. Ama işte sol açık mevkii hâlâ tam bir muamma. Samet Aybaba dönemindeki Romaschenko'dan beri doğru düzgün bir sol açığı olmadı bordo-mavililerin. Barış Memiş iyi bir çıkış yaptı geçen sezon ama daha hazır değil. Ayrıca daha ziyade bir forvet gibi görünüyor, mecburiyetten solda oynuyormuş gibi. Sanırız burada Adnan'ı deneyecek Yanal. Orta sahanın her yerinde oynayabilen bir oyuncu Adnan, seri ve çabuk bir oyuncu. Sağ ayaklı olması bizce avantaj. Zaten solda Barış ve ondan başka alternatif de görünmüyor şimdilik.

Forvette ise bu sezon çift personel kullanılacak gibi duruyor: Gökhan ve Umut. Son derece umut veren bir ikili, her ne kadar Gökhan çok pahalıya alınmış olsa da. Her ikisinin de 15 gole yaklaşacağını söylemek sanırız abartı olmaz.

Sonuçta onca transfer yapılıp İbrahim Akın gibi bir oyuncu alınmamış olmak tek eksik gibi duruyor. Bir de tabii takımın birbirine alışması var. Ersun Yanal takımlarında genelde çabuk aşılan bu sürecin ardından Trabzon'un ilk 2 için sezon sonuna kadar iddiasını sürdüreceğini düşünüyoruz.

Hiç yorum yok: