1 Ağustos 2008 Cuma

Kuralar çekildi

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme ve Uefa Kupası 2. ön eleme kuraları nihayet çekildi. Şampiyonlar Ligi'nde Türk takımlarından (MTK'yı geçeceğini düşündüğümüz) Fenerbahçe, Sırbistan'ın (Bakü'yü geçeceğini düşündüğümüz) Partizan takımıyla eşleşti ve ilk maçı deplasmanda oynayacak. Galatasaray ise Romanya'nın Steaua Bükreş takımıyla eşleşti, ilk maçı Ali Sami Yen'de oynayacak.

Kısaca değerlendirilecek olursa, her ikisi de Balkan takımı olan bu ekipler için kötü kuralar demek mümkün değil. Özellikle Galatasaray onca dev takımın arasından eski günlerinde olmayan, 3-5 yıl önceki çıkışı da artık sona ermiş görünen Steaua ile eşleşerek son derece şanslı bir kura çekti. İlk maçın Sami Yen'de olması da bizce bir avantajdır. Gol yemeden alınacak bir galibiyet, turu geitirir kanaatindeyiz. Ama Bükreş deplasmanının zorluğu da unutulmamalı.

Fenerbahçe ise daha kolay ekipler arasından (çok olmasa da nispeten) şanssız bir kura çekti. Partizan her ne kadar eski günlerinin mumla arasa da, kökleri olan ekol olmuş bir kulüp. Ayrıca Yugoslavya deplasmanlarının on yıllardır ne kadar zor olduğu da herkesin malumu. Bu eşleşmede ilk maçın dışarıda olması çok da fark etmez kanaatindeyiz. Asıl önemlisi, ilk maç nerede olursa olsun Alex'in de kısa süre önce dediği gibi avantajlı bir skor elde etmek. Ki bu, Fener'in orada gol atması demek bizce. 0-0'lık bir sonuç bile tehlikeli. Gollü beraberlik kaymaklı kadayıf olur.

Uefa Kupasında ise Beşiktaş Bosna Hersek'in Siroki takımıyla eşleşti, ilk maç deplasmanda. Bunun üzerinde konuşmaya gerek bile yok. Kartal her iki maçı da kazanıp tur atlayacaktır.

Hayırlı olsun diyoruz. Her üç takımımızın da tur atlaması uzak ihtimal değil.

Şampiyonlar Ligi'nde 3. ön eleme kura sonuçları şöyle:

S.Donetsk - (Domzale-D.Zagreb)
(Anorthosis-Rapid Wien) - Olympiakos
Vitoria - (Göteborg-Basel)
Schalke 04 - A.Madrid
(Alborg-Modrica) - (Rangers-Kaunas)
Barcelona - (B.Jarusalem-W.Krakow)
Levski - (Anderlecht-Bate Borisov)
Standart Liege - Liverpool
(Inter Bakü-Partizan) - Fenerbahçe
Twente - Arsenal
S.Moskova - (Drogheda-D.Kiev)
Juventus - (Tampere United-Artmedia)
(Brann-Ventpills) - Marsilya
Fiorentina - Slavia Prag
Galatasaray - Steaua Bükreş
(Panathinaikos-D.Tiflis) - (Sheriff-Sparta Prag)

Hiç yorum yok: