29 Kasım 2009 Pazar

Muhteşem Liverpool

Liverpool, Merseyside derby'sinde sonyıllarda kurduğu büyük üstünlüğü devam ettirerek Everton'ı deplasmanda 2-0 yenmeyi başardı. Maç boyunca doğal olarak kontrollü bir futbol sergileyen Kırmızılar, son 9 maçın 7'sini kazandığı şirin stadyumda biraz da şansının yardımıyla öne geçtikten sonra, maç boyunca geride iyice gömülerek savunma güvenliğini ön planda tuttu. Everton ise skor dengede giderken duran toplar ya da rakibin bir hatasıyla kendisi öne geçmeyi umuyordu. Ama böyle maçlarda atılan ilk gol, her iki takımın stratejisini yerle yeksan edip yepyeni bir oyun çıkarıyor ortaya. Söz konusu golü yiyen Everton olunca, üstelik bu golü kendi kalelerine atınca, bir de üstüne karşılarında (her ne kadar bu sene o görüntüsünden biraz uzaklaşmış olsa da) dünyanın en iyi takım savunması yapan ekibi olunca işler sarpa sardı. Reina'nın da, ona iş düştüğünde görevini muhteşem bir şekilde yapmasıyla (Cahill ve Fellaini'nin pozisyonunu kast ediyorum) bu görkemli zafer taçlanmış oldu.

Dileyelim ki bu müthiş galibiyet, son yıllarda Avrupa'nın en başarılı ekiplerinden biri olan Liverpool'u yeniden canlandırsın; yakalanacak bir yengi serisinin başlangıcı olsun. Yoksa bu yıl şu âna kadar olduğu gibi bir iyi/bir kötü sonuç almaya devam ederlerse, çekilmez bir sezon bizi bekliyor demektir.

Everton - Liverpool
Şut: 12-8
İsabetli şut: 6-5
Korner: 6-4
Ofsayt: 6-1
Sarı kart: 1-0
Faul: 15-12
Pas başarısı: %76 - %73.02
Topa hâkimiyet: %45.4 - %54.6

Everton (4-4-1-1): Howard - Hibbert, Yobo, Distin, Baines - Pienaar, Heitinga, Fellaini, Bilyaletdinov - Cahill - Jo

Liverpool (4-2-3-1): Reina - Johnson, Carragher, Agger, Insua - Mascherano, Lucas - Kuyt, Gerrard, Fabio Aurelio - N'Gog

Goller (0-2): Yobo (kk) 12', Kuyt 80'

Hiç yorum yok: