29 Kasım 2009 Pazar

İşte o maç!

G.Birliği'nin eski futbolcusu Halil İbrahim'in Hürriyet gazetesine verdiği röportajın satır başlarını aşağıda vermiştik. Orada en tüyler ürpertici ifadelerden biri, G.Saray-G.Birliği maçında İlhan Cavcav'ın soyunma odasına girip kendi oyuncularına "hakemi satın aldığını, kendilerini yere atarsa hakemin penaltıyı çalacağını" söylemesiydi. Halil İbrahim "1985-86 sezonuydu" diyor ama yanılıyor. Zira maç 14 Eylül 1986'da oynanmış, yani 1986-87 sezonunda... Ki o yıl G.Saray bu maça rağmen şampiyon olmuştu Jupp Derwall ile.

Aşağıdaki ilk resimde o maçın Milliyet manşetindeki yansıması var. İkincisinde bir ulusal gazetenin (ki o zaman spor demek Milliyet demekti) bile çileden çıkıp "yanlı" ifadeler kullanmasına sebep olacak bir kepazelik olduğunu anlıyoruz. Üçüncü resimde ise rahmetli, Türk basın tarihinin gelmiş geçmiş en büyük spor yazarı efsane İslam Çupi'nin köşe yazısından ilgili alıntı mevcut.




Benim sormak istediğim ise şu: Allahın İlhan Cavcav'ı bile o zamanın Türkiyesi'nde para verip maç satın alabiliyorsa Ergun Gürsoy'lar, Aziz Yılmaz'lar vs. neler yapmamıştır? O dönemlerde kazanılan tek bir şampiyonlukta bile bu tip unsurların rolü olmaması mümkün müdür? Takdir sizin...

Hiç yorum yok: