2 Ağustos 2009 Pazar

Wenger hayal görmeye devam ediyor

Arsenal menajeri Wenger, bu sayfalarda hep yazdığım gibi asla büyük takım hocası olmak için doğmamış. Sanki CM oynar gibi adam alıp, yetiştirip ondan sonra iyi bir paraya satarak kulübü ilk 4'e oynatmak ona kâfi geliyor. Arsenal'in bu kafayla daha 20 sene şampiyon olması mümkün değil.

Bugün Emirates Cup'ta Atletico'yu yendikleri maçtan sonra ne kadar iyi forvetleri olduğundan dem vurmuş. Saydığı isimler de Bendtner, Vela, Arshavin, Van Persie, Walcott ve Eduardo. Bunların hiçbirisi direkt santrfor değil; ayrıca rakipler Torres, Adebayor, Tevez, Rooney, Berbatov, Drogba ve Anelka ile oynarken sen kimi kandırıyorsun yahu? Onlarla Vela'yı oynatarak baş edeceğini zannediyorsa Wenger'de ciddi mental sıkıntılar baş göstermiş demektir.

Pek çok kişi gibi ben de bu yıl ilk 4'e giremeyeceklerini düşünüyorum. Sezon başlayınca tabloyu görürüz.

23 yorum:

Adsız dedi ki...

Oyuncu satışlarından ve kulübün transfer politikasından salt Wenger'i sorumlu tutmanız çok anlamsız. Wenger'in sonuçta işverenleri var ve onların sunduğu bir bütçe uyarınca takımı yönetiyor. Overmars'ı Ajax'tan Vieira'yı Milan'dan Pires'i Marsilya'dan transfer ettiren de Wenger'di. Demek ki adam bütçe verilince iş yapıyor. Adamdan stad masraflarını oyuncu satarak çıkarması isteniyorsa o ne yapsın?

Kolo Toure olsun Adebayor olsun City'ye gitmek istiyorsa yine Wenger'in günahı ne? Adam elindeki kısıtlı kaynakla elinden geleni yapıyor işte. Kaldı ki Arsenal uzun süredir İngiltere'nin harcadığı paraya göre en iyi performans gösteren takımlarından biri, bu tutumun eleştirileceğine kutlanması gerekir. İlla birisini eleştirecekseniz Arsenal yönetimini eleştirebilirsiniz.

Tuğçe dedi ki...

Wenger Arsenal'in yöneticisi oldu da haberim mi yok? Komik ve gereksiz bir post olmuş.

Ozan dedi ki...

Ahmet Çakar mı yazdı bu yazıyı acaba? İddia da var mı işin içinde?

Unknown dedi ki...

Diğer yorumların aksine kesinlikle katıldıgım bi post.2004 ten beri dogru düzgün kupası yok arsenal in.İngiltere nin gelmis gecmis en basarılı 3.kulübünün(yurt ici icin konusuyorum)basındaysanız 5 senede kupa kazanmalısınız.Arsene Wenger öyle bi düzen tutturdu ki,genc futbolcu yetistirme akademisine cevirdi arsenal i.Ajax gibi bi sey oldu arsenal.
Arsenal deloitte money league de 2006 da 3.
2007 de 5.
2008 de 6.sırada
yani arsenal in para sıkıntısı filan yok.o eskidendi,emirates filan bitmemisken bi para sıkıntıları söz konusuydu(en azından benim takip ettigim kadarıyla böyleydi.)
gerek henry nin,gerek adebayor un,gerekse toure nin,vieira nın bu takımdan ayrılıs sebeplerinden bir tanesi de tabir-i caizse wenger in işin bokunu cıkarmasıdır.Adam sanki lise futbol takımı yönetiyor.Tamam iyi hos gencler oynuyor,iyi hızlı da oynuyorlar ama bi takımın kupa kazanması icin ilk 11 nde 1-2 tane wilshere olmalı,daha fazla degil.(1995 teki ajax istisnadır.)
Bu arada arshavi ne topcu ama

shallow dedi ki...

birakiniz bu fenerbahcenin cagdisi kalmis dusunce sistemini. bu adamlar yepyeni bir sistem uyguluyorlar ve cok basarili olduklari da kesin. oyle olmasa gecen sene o hedefsiz takim sampiyonlar liginde fenerbahceyi rezil rusva etmezdi. coluk cocuk dediginiz adamlarla mahvettiler.

Gündüz Feneri dedi ki...

yani bence de wenger gibi bir menajerin hiç yetkisi yokmuş da, bütün kararları alan arsenal yönetimiymiş gibi düşünülmesi çok komik. ingiltere'deki menajerlik sisteminden hiç mi haberiniz yok arkadaşlar? wenger'e illa ki her sene belirli bir bütçe veriliyor, ben onu nasıl kullandığından bahsediyorum. ergün'ün dediği gibi ingiltere tarihinin en büyük 2-3 kulübünden biri bu ve senelerden beri tek bir kupa bile kazanamıyor. ben arsenal taraftarı olmadığım halde öyleymiş gibi bakarak yazdım ama sizin bakşınız tamamen tuzu kuru, olaya dışarıdan seyredip fazla umursamayan insanların bakışı.ben öyle baksam, wenger'e kulübün anahtarını bile veririm ona bakarsan. ama sportif başarı, arsenal gibi bir tarihi olan kulüp için olmazsa olmaz bir unsur. bu açıdan bakarsanız, kulübün performansının tam bir skandal olduğunu görebilirsiniz. epl'de united'ın 17 yılda 11 şampiyonluğunun olması, bunların kaç tanesinin wenger döneminde olduğunu düşünürsen, bence gocunulması ve utanılması gereken bir şey.

ama sizin gözünüzden arsenal kupa kazansa ne olur, kazanmasa ne olur? bi de gidin taraftarlarına sorun bakalım...

not: herhangi bir takımın (hele de arsenal'ın) performansını, ligde bile 10 yenilgi alan "geçen seneki" fener ile oynadığı bir maça bakarak değerlendiriyorsan, ben bir şey demiyorum.

bigboned dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
emrefb dedi ki...

arsenal'in stat için ödediği yıllık kredi 25 milyon pound birader. başkalarına güleceğine önce bişeyleri doğru düzgün öğren.

ayrıca arsenal büyük kulüptür dolayısıyla kupalarla değerlendirilmesi gayet notmaldir. sen büyük bir kulüp olmanın ne demek olduğunu bilmiyorsan git cardiff'i tut o zaman mesela.

Unknown dedi ki...

zaten arsenal taraftarı da diyodur kupa kazanmayalım,ne önemi var ki,önemli olan genclerle hızlı ve iyi olanı oyanaylım yeter diyorlardır.
Görecegiz wenger in toure ve adebayordan gelen 50 milyon euro yu nasıl kullanacagını,gidipp 18-19 yasındaki adamları toplar gene.

bigboned dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
bigboned dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

@gündüzfeneri

"yani bence de wenger gibi bir menajerin hiç yetkisi yokmuş da, bütün kararları alan arsenal yönetimiymiş gibi düşünülmesi çok komik. ingiltere'deki menajerlik sisteminden hiç mi haberiniz yok arkadaşlar? wenger'e illa ki her sene belirli bir bütçe veriliyor, ben onu nasıl kullandığından bahsediyorum."

bir iletişim sorunumuz var sanıyorum, harry redknapp konusunda da benzer bir durumla karşılaşmıştık. Tottenham'ın belirli bir transfer bütçesi var yönetim tarafından belirlenen bu bütçe küme düşme paniği yüzünden artırılıyor ve bahsettiğiniz transfer ishali gerçekleşiyor geçen sene.

Ancak bütçeyi belirleyen yönetim alınacak oyunculara karar veren ise Harry Redknapp. Aynı Crouch örneğinde olduğu gibi. Kaldı ki sterlin'in düşmesi ingiliz futbolunu çok etkiledi. Bu sene transfer bütçesi 20 milyonun üstüne çıkan kaç takım var İngiltere'de bir de buna bakalım.

Manchester artıda, Chelsea Zhirkov'un alınışını Deco ve Carvalho'nun satışı ve maaşlarından finanse etmeye çalışıyor, Liverpool Johnson'ı aldı Arbeloa'yı sattı Alonso'yu elde tutmak için çırpınıyorlar, Tottenham Pavlyuchenko'yu elden çıkarmaya uğraşıyor Crouch'u aldılar -10 da'lar şu an, Wigan +'da yine - Portsmouth yine +'da, City -'de , Villa denk Barry satıldı Downing geldi , Boro +'da, Everton'ın yegane dikkat çekici transferi Jo'nun kiralanması, Blackburn +'da

Demem o ki senelerdir harcama yapan İngiliz kulüpleri bu sene transferde ketum davranıyorlar. Arsenal'in son senelerdeki "kariyerli" oyuncu almama politikasının, Wenger'in FM fantazisinden öte bir nedeni olmalı.

Wenger'in denkleştirmesi gereken bir bütçesi var ve Wenger'e yönetimin Wenger'ciğim David Villa'yı alalım mı diye sorduğunu, Wenger'in de hayır dediğini hiç sanmıyorum.

http://www.guardian.co.uk/football/2009/aug/01/arsenal-atletico-madrid-arsene-wenger

Mevcut sınırlı bütçeyle takımı sertleştirmek ve biraz tecrübelileştirmek istiyor Wenger, öncelikli olarak da takımın forvete değil, orta sahaya ve savunmaya ihtiyacı var. Rosicky sakat Nasri sakat, takım Fabregas'ın ayağına bakıyor. Demem o ki bu durumda forvet oyuncularının moralini bozmak yerine egolarını okşayacak açıklamalar yapmak daha makul değil mi?

Kadro derinliğine baktığınız zaman Arsenal'in gerçekten en güçlü yanı hücum hattı. Silvestre-Senderos-Gallas'tan oluşan savunma hattı mı Diaby, Fabregas, Denilson'dan oluşan ortasaha mı? Van Persie, Walcott, Vela, Bendtner, Arshavin, Eduardo'dan oluşan hücum hattı mı? Kaldı ki 4-6-0 da ihtimaller dahilindedir her zaman klasik bir santrafor ile oynamak zorunda değilsiniz.

İşin bir de yabancı sermaye boyutu var, Arsenal taraftarına sorsanız kulüp Araplara mı satılsın yoksa bu şekilde pahalı transferler yapmadan genç oyuncularla mı oynayalım diye, muhtemelen genç oyuncularla oynamayı tercih edeceklerdir. İngiltere'de taraftarlık kültürü başarı parametresine fikslenmiş değildir, bir takım küme düştüğünde taraftar sayısında korkunç düşüşler olmaz zira taraftar kupa çokluğuna göre değil başka parametrelere göre takım tutar.
.

Adsız dedi ki...

Demem o ki Türk bir taraftar olarak Arsenal taraftarı empatisi kurup bunun üzerinden Türk tarzı bir Wenger eleştirisi yapmak neresinden bakarsanız bakın olmuyor.

Wenger, fırsat eşitsizliğinden Mourinho'nun Chelsea döneminin başından beri şikayet ediyor, ama en nihayetinde şartları kabullenmek durumunda. Camianın büyüklüğü=şampiyonluk denklemini İngiltere'de kuramıyorsunuz. Bkz. Wolves, Nottingham Forest, Leeds United, Notts County ve hatta Wimbledon, Preston North End.

Ayrıca Galatasaray-Fenerbahçe , Manchester - Arsenal analojisi kurmanız da hiç olmamış. İki takım arasında dönemsel bir rekabet varıdr ama bu iki takım derbi takımı değildir. Derbi olan Chelsea-Arsenal'dir Fulham-Arsenal'dir. Hatta en şiddetlisi de Tottenham-Arsenal'dir. Arsenal taraftarı illa bir takımın başarısını parametre olarak kabul edecekse bu Tottenham olur Manchester değil. Kaldı ki United'ın arkasındaki finansal güç ile kurduğu dominasyonu kıran adam Arsene Wenger bunu da rakiplerinden daha fazla bir bütçeyle de yapmamıştı. Juventus'ta yapamamış Henry, İnter'de yapamamış Bergkamp, Milan'da yapamamış Vieira ve Overmars-Pires desteğiyle yapmıştı Manchester inanılmaz bütçelerle mücadele ederken

bigboned dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Unknown dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Gündüz Feneri dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Gündüz Feneri dedi ki...

nedegilefendim nick'li arkadaş yazdığı her yorumda benim yazdığım post'ları eleştiriyor, başımın üstünde yeri var bunların. biz de yazdığımız her şeyin doğru olduğunu iddia edecek değiliz. tartıştıkça öğreniriz, herkes öğrenir. hiçbir şey değilse, mecbur olmasam da görmeye, sonuçta bir zararı yok, neden olmasın? yani herkes konuşsun-tartışsın, ama bininci kere yazıyorum şuraya, edepli bir şekilde... okuyan 3-5 kişi için zaman ve emek harcayıp şu blogda görüş belirtiyor, bir şeyler yazıyoruz. isteyen okur, istemeyen okumaz. okuyup efendi bir şekilde eleştirmek isteyenlerin veya yazılara katılanların tekrar söylüyorum, başımızın üstünde yeri var. ama gerisi lazım değil.

bigboned dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Bolat dedi ki...

Okudum ettim o kadar bu postun neden bu kadar tepki aldigini hala anlamadim.

Wenger, Ferguson vs gibi adamlar biliyoruz ki o takimlarin patronlaridirlar. Kimi alip kimi vereceklerine karar veren de onlardirlar. Arsenal gibi bir camianin kisitli olanaklarla cebellestigini iddia etmek de bir baska anlasilmazlikdir bu noktada...

Adsız dedi ki...

@gündüz feneri Her yorumda değil efendim, lütfen. Bir tek İngiltere ligi ile ilgili olanlarda, o da sizi düzenli takip ettiğimden. Söyleyecek bir şeyim yoksa söylemiyorum, örneğin Rosina hakkında yazdıklarınızın altına imzamı atarım, çok da severim Rosina'yı. Forvet arkası ve sağ açık oynamayı daha çok seven içe kateden bir oyuncudur sadece bildiğim kadarıyla ama canlı seyrettiğim maçları bir elin parmaklarını geçmediğinden laf kalabalığı yaratmak istemedim. Keza Martins konusunda da katılıyorum, Honved maçı konusunda da söyleyeceklerim üç aşağı beş yukarı sizinle aynıdır. Yani maksat bir faydam olsun, yoksa amacım polemik yaratmak değil. Yorumlar esnasında yolladığım link Wenger'in bu dönemde izleyeceği transfer politikasını en iyi şekilde anlatıyor.

@bolat

Bu takımların "teknik" patronlarıdır. Malcolm Glazer transfer bütçesi yok bu sene sana dediğinde Ferguson ne diyebilir ki? Rest mi çekecek kulüpten mi ayrılayacak? Kaldı ki bu sene Ronaldo'dan gelen paranın ne kadarını harcayabildiler?

Evet, yönetim x oyuncusunu alacaksın oynatacaksın diyemez, ama maddi konularda da Ferguson, son söze sahip olabilir mi?

Bu iki durumu ayırmak gerekir. Wenger'in Arsenal'deki durumu da bigboned'un agresif tavrı nedeniyle anlattıklarının gözardı edilmesi sonucu gözden kaçtı sanıyorum. Arsenal 2002'den beri kredi taksidi ödüyor ve kulübün yabancı sermayeye satılması söz konusu.

Kaldı ki ilk yorumlarımda ifade ettiğim üzere Premier Leauge'de bu sene geçmiş senelerde yapılan harcama yapılmıyor. Bunun en temel sebeplerinden biri de sterlindeki düşüş Bana inanmıyorsanız buyrun:

http://www.worldfootball.net/transfers/eng-premier-league-2009-2010/

başka herhangi bir kaynaktan da teyit edebilirsiniz. Mikro'yu eleştirirken Makro'ya da bakmak lazım.

Unknown dedi ki...

ya benim bi tane yorumum silinmiş.edep cercevesi icinde sadece bi cevap verdim,neden kaldırıl dı anlam veremedim,blog da düzenli takip ettigim bi blok.böle bi seyin olmasına gercekten üzüldüm

Gündüz Feneri dedi ki...

kardeş mükerrer yorumdu, 2 tane aynı yorumdan göndermiştin yani. yoksa niye silinsin?

asim dedi ki...

EPL'de Emirates'deki bir Arsenal maçını izlemek en büyük zevklerden biri benim için. Kupa almak daha sonra gelir. Wenger içinde durum böyle ve Mourinho'nun Chelsea'da kötü top oynayarak aldığı şampiyonluklardan yüzbinlerce kez değerli benim futbol görüşüme göre.

Wenger sırf bunun için bile benim diyen hocalardan daha saygı duyulması gereken ve büyük bir hoca.