2 Ağustos 2009 Pazar

Fenerbahçe: 2 - Beşiktaş: 0

Maça her iki takım da iştahlı başladı ama bir süre sonra yorulunca birbirini tartan, rakibin boşluğunu arayan temkinli bir oyuna döndüler. Beşiktaş ileride basmaya ve rakip çıkarken kaptığı toplarla yerleşmemiş savunmaya pozisyon bulmak istedi. Ama Fener müdafaası her an açık verebilecek gibi durmasına rağmen yine de 90 dakika boyunca rakibe net bir pozisyon vermediğini görüyoruz. Beşiktaş, ilk 20 dakikanın ardından ve özellikle gol olana kadar 2. yarının tamamında kendi yarı sahasında bekleyip, kontralarla gol bulmaya çalıştı. Ama bunu da istedikleri şekilde uygulayamadılar. Bunda Yusuf'un sağ açık, Bobo'nun sol açık oynamasının, Nihat gibi ne olduğunu hâlâ anlamadığım ve hazır olmayan bir oyuncunun girişinin de etkisi vardı. Beşiktaş henüz hazır görünmüyor özetle. Geçen seneki gibi hücum organizasyonlarında ciddi sıkıntıları olduğu görülüyor.

Fenerbahçe ise hücumda Guiza'nın inanılmaz bir özveri ve iş disiplini ile kendini paraladığını görmek çok güzel. Alex geçen seneki sünepe duruşundan uzak, sorumluluk almaya hevesli ve mücadele emeye çalışır bir görüntüde, bu da güzel. Andre Santos ve Cristian ise henüz kendini gösteremedi. Belki vatandaşları yüzünden ülkeye değil ama takıma olan adaptasyonları tamamlandığında daha iyi olabilirler. Emre çok gayretliydi; Kâzım geçen yıllardaki verimsiz görüntüsündeydi. Ama asıl sorun tabii ki defans hattında diyebiliriz. Bilica kaliteli bir oyuncu ama geçen yıl yazdığım gibi sorumsuz ve savruk. Zaten yegane olumsuz yönü olarak hep bunu belirtiyorum. Önder ise geçen yıl Edu'nun yerine forma giydiği maçlarda bundan çok daha iyiydi. Bu ikilinin beraber oynamaya yeni başlaması da uyumsuz bir görüntü yaratıyor olabilir.

Neticede her iki takımın da henüz istedikleri seviyede olmadığı net bir şekilde görülüyor. Avrupa'daki ciddi maçlara kadar toparlanacaklardır.

2 yorum:

Adam dedi ki...

Akıllı oyunumuzla kazanmasını bildik ama çok zevksiz maçtı. Kazanmak güzel, 1 adet kaliteli stoper şart.

Bolat dedi ki...

Hocam görüslerinizin bir kismina katilamayacagim Özellikle Alex ile ilgili olanlarina.

Uzun uzun yazdim isterseniz burdan da okuyun:

http://ahmet-in-yeri.blogspot.com/2009/08/opulen-takim.html

Ama yine de buraya özetleyeyim itirazlarimi:

Bilmiyorum dikkat ettiniz mi, Alex'e varan her top ya onun durarak oynamasindan dolayi Fenerbahce'nin kontra ataklarinin ezilmesine yol acti, ya da ona cok yakin markaj yapan sert Besiktas oyuncularinin hicbir sekilde faul de olmayan müdahaleleriyle yere yigildi kaldi ve bir tanesinde hatirlarsiniz, topa sardilgi icin yerde elle oynamaktan akin Besiktaslilara gecti. Yani adamin yere düstükten sonra mücadeleye etmeye hic mi hic niyeti yok, direk faul istiyor, hakemin düdügünü beklemeye de tenezzül etmiyor burda. Yani Alex bence yine o bahsettiginiz sünepe görüntülerindeydi...

Guiza'nin muhtesem driplingi ve verdigi olan üstü pasla kaleciyle karsi karsiya kalan Alex'in ilk yarida kacirdigi bu pozisyonu da elbette unutmamak lazim...

Bilica ve Önder'e ise zaman vermeliyiz diye düsünmekteyim.