8 Ağustos 2009 Cumartesi

Sivas 1 - Trabzon 2

Trabzonspor maça kontrollü ve iyi pas yapan bir organizasyonla başladı. Sivas ise kendi evinde her zaman olduğu gibi oyunu forse etmeye çalışarak erken bir gol bulma amacındaydı. Ama sanki ne yaptığını daha çok bilen taraf konuk ekipti. Nitekim rakip defansın bir anlık gafletinden yararlanan "atak orta saha" Selçuk takımını öne geçirdi. Trabzon skor avantajının verdiği özgüvenle daha iyi pas yapmaya başlasa da Serkan'ın iki bireysel hatası az kalsın pahalıya mal oluyordu.

Sivas takımında ise belirgin bir organizasyon sıkıntısı dikkat çekti. Bunda, orta sahanın önemli oyuncusu Sezer'in yokluğu rol oynamış olsa da, Cihan bir nebze olsun bu boşluğu doldurmaya çalıştı. Ama hücumda sırtı dönük pivot olarak gayet beğendiğim Ersen bile, Mehmet'in bu takımdaki rolünün hakkını veremiyor. Sezer ve Mehmet olduğunda Sivas'ın daha derli-toplu oynayacağını düşünüyorum. Musa Aydın yaklaşık 8 aydır olduğu gibi yine silik, etkisiz ve ruhsuzdu. İlk yarı biterken topa sahip olma oranları 44-56 Trabzon lehineydi.

İkinci yarıya Bülent Uygun, maç başında yapması gereken hamleyle başladı ve Onur'un yerine Erman'ı oyuna alarak Cihan'ı (soldan) ortaya çekti. Böylece gerçek orta saha, gerçek kanat ve gerçek forvet oyuncularının olduğu kimyası düzgün bir 11 ortaya çıktı. Şans eseri erken bulunan golle de eşitlik (beklenenden önce) yakalandı. Bu golden sonra seyircisi ile birlikte momentumu yakalayan ve havaya giren Sivas takımı topa daha çok sahip olmaya başlayarak galibiyet için saldırmaya devam etti. Sivas'ın önde yaptığı baskı nedeniyle Trabzon ilk yarıdaki gibi topa sahip olamadı ve Sivas takımı bir nebze olsun oyunun kontrolünü alır gibi oldu. Ama bunu pozisyon anlamında üretkenliğe dönüştüremediler. Hatta (kaleci atışının ardından) Umut ile net bir pozisyon bulan ve oyuna giren Ceyhun ile bir topu direkten dönen de Trabzon oldu. Neden sonra fiziği, özgüveni, sağlamlığı ve şutları ile çok etkileyici bir futbolcu olan (ve mutlaka ilk 11'de oynaması gereken) Ceyhun'un füzesi ile konuk takım öne geçmeyi başardı. Tıpkı ilk gol gibi bunun da akabinde Trabzon'un uzun süre yiten özgüveni tekrar yerine geldi ve yeniden pas yapmaya başladılar. Sivas ise beklenmedik bir şekilde topun arkasına geçerek savunma yaptı son dakikalarda. Ve maç bu şekilde bitti.

Trabzon bu sene akıllı teknik direktörü ve fena olmayan kadrosu ile ilk 3'ü zorlayacak gibi görünüyor. İkinci yarının ilk bölümü hariç maçın tamamında kontrol onlardaydı. Sivas ise kendine güveni kaybolmuş hocası ve kimyası bozulmuş oyuncuları ile oldukça zorlanacak muhtemelen. Yine de kendi sahasında alacağı galibiyetlerle ilk 7'nin altına düşmezler.

Sivas (4-3-1-2): Petkovic 6 - Uğur 5, Sedat 5, Murat S. 6, Hayrettin 6 - Musa 4 (69' Agbetu 6), İbrahim 6, Cihan 6 - Onur 4 (46' Erman 6) - Ersen 6, Kamanan 7

Trabzon (4-2-3-1): Sylva 6 - Serkan 5, Song 6, Egemen 8, Cale 8 - Tjikuzu 7, Colman 7 - Engin 7 (89' Barış), Selçuk 7 (60' Ceyhun 8), Alanzinho 7 - Umut 7

Goller (1-2): Kamanan 48' - Selçuk 9', Ceyhun 78'

Hiç yorum yok: