3 Ağustos 2009 Pazartesi

Hem hain, hem nankör

Bordeaux'nun genç ama artık tecrübeli diyebileceğimiz forveti Maroune Chamakh, Arsenal'e transferine (daha doğrusu bir "hiç" karşılığı transferine) izin vermemesi yüzünden Bordeaux yönetimine ateş püskürmüş. Gelecek yaz kontratı bitecek olan oyuncu, "kulüp de benden para kazanmak istiyor, makul bir bonservis belirlesinler yoksa sözleşme yenilemem ve seneye bedava giderim" diyerek ayrıca tehdit etmiş Fransa şampiyonunu. Şimdi geçenlerde yazdığım posttaki düşüncelerimin ne kadar doğru olduğunu göstermiyor mu bu örnek? Hani kulüp-futbolcu ilişkisinde mağdur olan hep futbolcuydu? Bu kadar terbiyesizlik olur mu kardeşim? Seni sen yapan kulübe nasıl böyle bir tavır takınırsın? O imzayı baban mı attı sözleşmeye, o zaman 1 yıl eksik atsaydın! Ama "Dimyat'a pirince gitme ihtimalleri şöyle dursun, ben evdeki bulguru sağlama alayım" diye düşündü tabii ki Chamakh, diğer bütün etik yoksunu futbolcular gibi. Yazık, gerçekten yazık.

Üstelik Wenger de işin suyunu çıkarıp böyle bir forvete 7 milyon avro teklif etmiş. Gomis'in 15'e transfer yaptığı bir yerde ondan çok daha iyi olan Chamakh'a bu para teklif edilir mi? Hiç mi utanmıyor diyeceğim ama Wenger uyanık adam, kontratın gelecek yıl biteceğini bildiği için sineğin yağını çıkarıyor.

İşte ben böyle bir durumda sözleşmeyi topçunun önüne koyalım diyorum; eğer uzatmazsa rezerv takıma gönder, 1 sene orada çalışsın. Ondan sonra da nereye isterse gitsin. Zaten öyle ya da böyle gidecek. Ha, bu sene faydalanmak derseniz, böyle konuşan bir adamdan hayır/fayda gelir mi? Gelecekse de eksik olsun.

Hiç yorum yok: