4 Ağustos 2009 Salı

Sivas kazanmalı

Sivasspor, geçen sene Braga'dan yediği tokada benzer bir tanesini de bu yıl Anderlecht'ten yedi ve daha ilk maçta Avrupa'ya havlu attı. Uefa'nın uygulamasında takımların aldığı toplam puanlar takım sayısına bölünerek ülke puanını oluşturduğu için, Avrupa'da daha ilk turda elenen böyle takımlar ülke puanına ciddi zarar veriyor. "Küçük" takım dediklerimizn hepsi (G.Birliği ve G.Antep hariç) ve hatta son senelerde Trabzon dâhil, hep bu şekilde elendiler. Şimdi Sivas bu gece Anderlecht ile rövanşa çıkıyor ve hiç değilse bu maçı 1-0 kazanarak ülke puanına katkıda bulunmalı. Aslında rakım, saha, hava gibi avantajlarını düşününce, ilk maçın rehavetini üzerinde taşıyor olmasını umduğumuz Anderlecht'in durumunu da göz önüne alırsak, çok da imkânsız değil. Umarız bu ihtimal gerçekleşir.

Saat 21:00'de başlayacak olan maçı Show yayınlıyor.

7 yorum:

ca2387 dedi ki...

Ustad Sivas elense bile uefa dan devam etmeyecek mi?

Sinan Kolat dedi ki...

tam emin olmadığım için bir soru sorayım: bu sene değişen statü ile ülke puanları maç maç değil de turu geçip geçmemenize bakarak alınmıyor mu?
dediğim gibi emin diilim, soruyorum

fd dedi ki...

sivas elendigi taktirde maalesef gidemiyor uefa'ya...

Adsız dedi ki...

gidiyor uefa'ya play-off'tan katılacak

Adsız dedi ki...

@sinan kolat
tam olarak öyle değil yani statü değişti ama maçlara da bakılıyor, sadece tur geçmenin puanı arttırıldı diye biliyorum ben, böyle değilse de eğer daha adaletli bir puan sistemine geçildi. uğur meleke yazmıştı sanırım bunu.

Bolat dedi ki...

@cihangir ve @ fd,

Sivas elenirse Avrupa Ligi'nde devam etme sansi hala sürüyor. Bir karsilasma da orda yapmasi lazim, katilip katilamayacaginin kesinlesmesi icin....

fd dedi ki...

Yukarda yazdigimi düzeltiyorum :)

Yeni statü geregi, Sivas'in da bulundugu 3. ön elemede elenen takimlar, Europa League'in playoff'una katiliyor.

Eger Sivas bu turu gecip, playoff'ta elenseydi, direk Europa League gruplarina katilacakti.

Sevindim acikcasi, ben Sivas'in tamamen Avrupa'dan elenecegini zannetmistim.