6 Ağustos 2009 Perşembe

Aquilani

Liverpool'un eski sol kanat oyuncusu (şimdi Roma'da) Riise, şimdiki takımından eski takımına transfer olan Aquilani için "Alonso'dan daha iyi" demiş. Halt etmiş. Aquilani çok iyi bir kumaş, buna tamam. Ama Alonso dünyanın en iyi ön liberosu ve oyun zekâsı en yüksek defansif orta saha oyuncularından biri. Ayrıca yaşına göre inanılmaz tecrübeli, sahada sanki 35 yaşındaymışçasına rahat hareket eden gerçek bir oyun kurucu.

Aquilani'ye gelirsek, asla 23 milyon avro edeceğini düşünmüyorum. Orta sahada çok koşan, ayağı düzgün, oyun zekâsı vasatın üstünde, hücuma daha fazla destek olan ve "ön libero olmayan" bir oyuncu. Mascherano olağanüstü bir defansif orta saha olmasına rağmen tekniği ve zekâsı zayıf bir isim. Defanstan aldığı topları servis eden bir tarzda değil. Aquilani ise bu tarzda olmasına rağmen ön libero değil, savunmanın önünde yer parsellemesini Alonso kadar beceremez. Dolayısıyla Pool kadrosu şu anda harmonisi yitirmiş bir vaziyette. Ne olacağını önümüzdeki maçlarda göreceğiz. Ama bence elde Lucas dururken Aquilani boşuna alınmıştır. Sırf bu kadar para verildi diye Lucas'ın yerine her maç ilk 11 oynayacak şimdi. Lucas takımın bankosu olsun demiyorum ama alınacaksa gerçek bir ön libero alınsaydı ve bu kadar para verilmeseydi. Mesela Atletico'nun istediği söylenen Gago, takasta kullanarak alınabilirdi ve kesinlikle daha ucuza mâl olurdu.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Açıkcası benitezi kovmaları gerek aksi takdirde gerarrd şampiyonluk göremeyecek orda çok yazık olur öyle efsaneleşen biri için..
Bu adam sık sakatlanan biri bildiğim kadarıyla geçen senede çok oynayamadı sen git taş gibi alonsoyu 30 a ver böyle ne vereceği belli olmayan bir oyuncuyu 23 e al bu düpe düz salaklık

Gündüz Feneri dedi ki...

aynen katılıyorum, yazımın özeti de böylece gelmiş oldu senden :)