5 Şubat 2009 Perşembe

Everton kazandı

Yüceler yücesi Merseyside derbisinde gülen taraf bir kez daha Everton oldu. FA Cup 4. tur ilk maçında Anfield'da yenişemeyen iki takım o maçın tekrarı için Goodison Park'ta karşılaştı. Ercan Taner'in yine fazla abartılı bir heyecan içeren anlatımıyla golsüz geçen bir 90 dakikaydı. Uzatmalarda kader ağlarını ördü ve Gosling'in 18 içinde önce ne yapacağını şaşırdığı ve alelacele kaleye gönderdiği top inanılması güç bir şekilde 50 cm içinde 2 Liverpool oyuncusuna çarparak yönünü belirledi ve direğe çarpıp gol oldu. Yapacak bir şey yok, hem de bu gol 118. dakikada geldi, bu daha da acı. Ve en acısı Everton bu kupada en fazla 2 tur daha gider, sonra tokadı yiyip elenir. Onlar adına da bu kupayı kazanmakla eşdeğer bir Liverpool zaferi kalır geriye, sevinmek için.

Dün bir post ile kalayladığım Benitez, Gerrard'ın oyundan çıkmasından sonra Benayoun'u ikinci forvet oynatmak gibi bir dangalaklığa nasıl imza attı, hâlâ anlamış değilim. Benayoun'u sağ kenara koyup Kuyt'ı Torres ile yan yana oynatsa belki Liverpool rakip yarı alanda biraz daha fazla top tutabilirdi. Buna rağmen oyunda üstün olan da onlardı ama dün üstüne basarak söylediğim gibi öyle yerden ayağa pas yapmak çok güzel görünse de maç kazandırmıyor.

Son bir not: Ercan Taner "Ozmın" diye okunması gereken bir ismi üstüne basarak ve tam da Türk vurgusuyla 2 saat boyunca "Osman" diye okuyarak nereye varmak istiyor, anlamış değilim.

Everton (4-4-1-1): Howard - Hibbert, Jagielka, Lescott, Baines - Arteta, Neville (106' Van Der Meyde), Osman, Pienaar (60' Rodwell) - Fellaini (53' Gosling) - Cahill

Liverpool (4-2-3-1): Reina - Arbeloa, Skrtel, Carragher, Dossena - Lucas, Alonso - Kuyt, Gerrard (16' Benayoun), Riera (80' Mascherano) - Torres (101' Babel)

Gol: Gosling 118'

2 yorum:

altan yerdenayaga dedi ki...

adamın adı gerçekten osman'da ondan osman diyor.o da kıbrıs asıllı.

Gündüz Feneri dedi ki...

bilmiyordum, şimdiden özür dilerim o halde. teşekkürler altan.