3 Şubat 2009 Salı

Ligde 18. haftanın görünümü

Lider Sivas, Kayseri deplasmanından fena sayılamayacak 1 puanla dönmeyi başardı. Aslında zevksiz maçın tam hakkı da beraberlikti ama son dakikada Balili'nin volesi köşeye gitse galibiyet de gelebilirdi. Sağlık olsun. Neticede kendi sahasında oynadığı tüm maçların mutlak favorisi olan bu takım, böyle zor deplasmanlarda kaybetmez, nispeten kolay olanlarını da kazanırsa kesinlikle şampiyon olacaktır. Hesap basit ve bundan ibaret.

Kayseri ise hücum açısından tam anlamıyla skandal bir takım. Devre arasında iyi bir 9 numara bulabilirlerse, Aghahowa'dan da kurtulurlarsa ikinci yarıda ciddi bir çıkış yapabileceklerini yazdım. Ama onlar mesela takım değiştiren eski oyuncuları Iglesias'ı bile almayı düşünmediler. Karakter olarak dejenerasyon seviyesi son derece yüksek olan hocaları da bu haftaki gibi gerçek yüzünü gösterdiğinde, takımdaki problemlerin zannettiğimizden daha derin olduğunu anlıyoruz.

Trabzonspor Ankara deplasmanından muhteşem bir galibiyetle dönerken şampiyonluğun en güçlü adaylarından olduğunu kesin olarak gösterdi. Alanzinho da intibak ettiğinde son haftaya kadar şampiyonluğu kovalayan bir takım göreceğiz. Yattara'dan %50'nin üzerinde bir verim bile alabilseler çok daha farklı bir görüntü çıkabilir ortaya, bunu da hatırlatmak iserim. Bunun yanında Selçuk'un ve Colman'ın formu giderek yükseliyor, onlar adına bu da sevindirici.

Ankaraspor ligi ilk 5'in dışında bitirecek, Kayseri'nin hâline bakınca yüksek ihtimalle 6. Kadro kalitesi bir Anadolu takımına göre çok yüksek ama taraftar ve camianın minörlüğü yüzünden ciddi bir konsantrasyon ve motivasyon sorunu yaşıyorlar. Buna karşı da yapabilecek bir şey yok maalesef.

G.Saray vasat oynadığı Denizli deplasmanından kolay bir galibiyetle çıkmayı başardı. Kadrosundaki sakatlıklar düzelse Sivas ve Trabzon'un toplamı kadar bir kaliteye sahipler ama sakatlar düzelirken öte yandan yenileri ortaya çıkıyor. Yine de sahaya çıkan oyuncuların vasat bir gayreti, rahat galibiyetler için yetiyor bu kalitesiz ligde.

Fenerbahçe için ne yazayım bilmiyorum. Şu iğrençlik abidesi başkandan kurtulduğumuz günleri göreyim, başka bir şey istemiyorum. Hayatımda (Demirören hariç) bu kadar itici, bu kadar sevimsiz bir insan görmedim futbol camiasında. Ama söylenenlere göre karşısında kim çıkarsa çıksın seçimdeki galibiyeti kesinmiş. Eğer yeniden başkan olursa Fenerliliğimi dondurmayı bile düşüneceğim. Bir başka postta bu hususa değiniriz.

Beşiktaş'ın hâline ise üzülüyorum. Bu başkan ve teknik direktör ile gelecek fazlasıyla karanlık. 2 haftada ite-kaka alınan 2 galibiyetle bir anda havaya girdiler, hâlâ taraftarı keriz yerine koymaya çalışıyorlar. O taraftara sabır diliyorum.

Hiç yorum yok: