4 Şubat 2009 Çarşamba

Arshavin ne yapar?

Yılan hikâyesi tabirini fazlasıyla hak eden bir süreç mutlu sonla bitti ve Rus futbolunun süperstarı nihayet muradına erdi. Real, Barca gibi takımlarla da adı anılmıştı ama Arshavin artık Arsenal için oynayacak. Arsenal hakkında sezon başından beri söylediğim küçümseyici sözlerde de azalma olabilir böylece. Zaten Wenger de bu transferle işin çoluk-çocukla olmayacağını anlamış görünüyor. Aslında Aston Villa'ya bakınca biraz geç kaldığını da söyleyebiliriz zira Şampiyonlar Ligi bileti Birmingham'a gitti, gidecek. Ve eğer bu olur ve Arshavin de Wenger'i kurtaramazsa söz konusu başarısızlığın hesabı çok kötü sorulur kendisine, sorulmalıdır da. Hani ülkemizde meşhur laftır ya, "birileri giydiği formanın ... forması olduğunu hatırlatmalı" diye; işte Wenger'in durumu da o hesap. Koskoca Arsenal'i bebeleri yetiştirip satan kişiliksiz bir kulüp yapmaya çalışıyor sanki Fransız ama süreç buna izin vermiyor işte.

İnanılmaz bir teknik kapasitesi, oyun zekâsı ve sürati olan Arsavin'in Adebayor ile "rüya" bir ikili olacağını düşünüyorum ben. Sattıracağı formalar, tribünlere çekeceği seyirci vs. ile geri dönüşü olmayan bonservisinin bir kısmını geriye döndürecektir zaten. Bunun dışında bence Eduardo'nun bile yıldızlaştığı bir ligde gerçek bir star olarak kısa sürede sivrilecektir. Maç kazandıran bir adam çünkü o. Bazen sıkışan oyunlarda kaybolup gidebiliyor ama genel performansı gerçekten de inanılmaz. Oynayacağı günleri merakla bekliyoruz.

1 yorum:

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
he is a good player but Arsenal needed another kind of player for the second half of the season, cause it has defensive problems
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)