2 Ekim 2008 Perşembe

Şampiyonlar Ligi'nde 2. hafta #2

Cluj - Chelsea: 0-0
Cluj, Roma'yı deplasmanda tokatladıktan sonra Chelsea gibi bir rüya takımdan puan almayı başardı. Nereye kadar sürer bu Sindrella masalı bilemiyoruz ama Roma'nın, Romanya deplasmanını kara kara düşündüğüne eminiz. Chelsea ise her durumda bu gruptan çıkmayı becerir nasıl olsa.

Bordeaux - Roma: 1-3
Eğer rakip 10 kişi kalmasaydı Roma bu maçı çevirebilir miydi? Bizce 10 Baptista da girse oyuna kesinlikle hayır! Ama İtalyan balı işte, hem de ilk yarıda görülen bir kırmızı kart hem maçın, hem de muhtemelen grubun kaderiyle oynadı. Bordeaux, Cluj'un performansına bakılırsa grubu sonuncu bitirecek.

Anorthosis - PAO: 3-1
Cluj tamam da, şu Rumların yaptığına ne demeli? Bremen deplasmanından gol yemeden dönmek gibi, en büyük takımların bile kolay beceremeyeceği bir başarının ardından, bu ligin gediklisi PAO'yu üçlük yapıp gönderdiler. Hayran olmamak mümkün değil. PAO ise ne kadar utansa azdır bu netice karşısında.

Inter - Bremen: 1-1
Mourinho'nun Real'den bile daha korkak ve kişiliksiz oynayan takımı sonuçta kendi liginin de, Avrupa'nın da en büyük favorilerinden biri. Herhangi bir netice bunu değiştirmez. Ve fakat maçın başında bir gol atıp sonra Balotelli ve Adriano'nun bile köpek gibi defans yaptığı 10 kişilik Catenaccio futboluna dönmek nasıl bir arsızlıktır? Ama futbol, diyoruz ya, adaletli bir oyun ve bu maçta da bunu görmekten dolayı ne kadar sevinsek azdır.

Sporting - Basel: 2-0
Hiç kimsenin ilgilenmediği 2 takımın mücadelesinden beklenen sonuç çıktı ve şimdi, oynanacak iki maçta Shaktar ve Sporting arasında muhteşem mücadeleler seyredeceğiz. Basel ise sonuncu olup elenir bu gruptan.

Shaktar - Barcelona: 1-2
Messi yine yapacağını yaptı ve bizce Maradona ve Zidane'dan beri gelmiş bu en yetenekli futbolcunun son 5 dakikadaki iki golüyle Barca 3 puanı alıp döndü. Lucescu'nun takımı ise, eğer Sporting maçlarında işler istediği gibi gitmezse burada kaybedilen puan(lar)ı çok arayacak bizce...

Liverpool - PSV: 3-1
PSV'de artık bir devir kapandı, burası kesin. Şu anda Avrupa'nın son derece sıradan takımlarından biri hâline geldiler ve Farfan ile Kone gibi oyuncuları satıp yerlerini böyle dolduramayınca da bu kaçınılmaz zaten. Liverpool resmen ter idmanı yaptı bu maçta ama nasıl bir makine düzeninde olduklarını görüp yine heyecanlandık Kırmızılar'ın. Şu yıl Avrupa'yı falan bırakıp Premier League'i kazansalar ne güzel olurdu...

At. Madrid - Marseille: 2-1
Grubun ikincilik için kapışan iki ağır topundan Madrid ekibi istediğini alarak büyük bir avantaj temin etti. Fransa'da oynanacak son maçı da kaybetmeyeceklerini düşündüğümüz için gruptan onların çıkacağını sanıyoruz. Marseille ise PSV ile üçüncülük yarışına kanalize olsa iyi eder...

Hiç yorum yok: