19 Nisan 2010 Pazartesi

Bunlar nasıl hakem böyle?

Özgüç Türkalp'i bütün Türkiye nereden tanıyor? 2005'teki Konya-Fener maçında Anelka'nın kaleciye yaptığı faulü görmeyip verdiği golden.. Gerçi sorsanız bütün geri zekâlılar hâlâ o golün elle atıldığını sanıyor. O kadar şuursuzca bir kompleksle ve eziklikle saldırıyorlar ki Fener'e, o pozisyonda topun hiçbir şekilde Anelka'nın eline-koluna değmediğini bilmiyor insanlar. Oysa orada olan şey, topa doğru iki eliyle çıkan kaleciye gayrı nizamî bir şekilde yüklenen Anelka'nın, kalecinin topu tutan kollarına yaptığı faul sonucu topun kaleye girmesiydi. Türkalp cesaret edip çalamamıştı.

Sadece o pozisyon mu? Türkalp'in sahadaki efendi, "ensesine vur, lokmasını al" duruşuna bakan herkes, onun ne kadar otoritesiz biri olduğunu rahatlıkla anlar. İşte bu akşam, dünya futbol literatüründe görülmemiş bir enstantanenin kahramanı da yine bu hakemdi. Cenk'e yapılan açık penaltıyı vermemesi sonrası hemen gelişen Trabzon atağında Barış'a çıkardığı sarı kartın ardından Kasımpaşa kalecisi Murat'ın hakemi bir tartaklayışı var, görmelere seza. Elleri arkasında olan Murat hakemi göğsüyle resmen dövüyor. Bu esnada Türkalp eliyle "gelme" diyerek itmeye çalışıyor ama geri geri giderek en az 7-8 adım atıyor! Ve yüzünde öylesine korkmuş bir ifade var ki, acımamak mümkün değil. Böyle bir insan nasıl hakem olabilir ey Oğuz Sarvan?

Türkalp'in yegâne falsosu "otoritesizlik" olsa yine gam yemeyelim. Penaltı pozisyonunu dikkatli izleyin, Cenk kendini Engin'in çelmesiyle yerde bulduğu anda hakem hemen düdüğünü ağzına götürüyor ama aklından ne geçiyor allah bilir, penaltıyı çalmaktan bir anda vazgeçiyor! Ama bu arada elindeki düdük ağzına gitmiş, orada duruyor. Sonra elleriyle "devam" işareti yapıp Trabzon'un kontratağını kovalamaya başlar başlamaz düdüğü yeniden eline alıyor. Tek kelimeyle kepazelik, başka bir şey değil.

Valla Türk futbol camiasında ne doğru ki, hakemler doğru olsun? Bunda hemfikirim. Üzerlerindeki baskı çok fazla, ona da tamam. Ama şurası bir gerçek ki, mevcut futbol ortamını beceriksizlik, yetersizlik, çakallık ve eyyamcılıkla bu kadar kaşıyan bir hakem camiası varken, bu ülkenin sahalarında hâlâ çok büyük kavgalar çıkıp kan dökülmemesi büyük bir şans.

4 yorum:

enis dedi ki...

şabalak yılmaz vural "yenildiğimiz için üzgün değilim güzel maç oldu" demiş..haftaya bizim maça saklıyo kendini sanırım..

Gündüz Feneri dedi ki...

trabzon taraftarı ne küfretti ama adama.. anlamadım, eski teknik direktörleri ve kimsenin tavuğuna (daum hariç!) kış demeyen bir adam. enteresan..

enis dedi ki...

trabzon taraftarına birilerine küfretmeleri için bi sebep gerekmiyo ki..coğrafi bi özellik bu sanırım, fazla oksijenden olabilir..

UyAha dedi ki...

1992 yılında Trabzonspor ile Bursaspor'un oynadığı Türkiye kupası final serisinde 3-0 ın rövanşında Trabzonspor'un 5-1 kazanıp kupayı aldığı maçta Bursaspor teknik direktörü olan Yılmaz Vural yıllar sonra o maçta Bursaspor kalecisi Nitu'nun şike yaptığını iddia etti aylar önce.
Dün ki maçta tepki görmesinin sebebi bu söyledikleridir.

Bilip bilmeden konuşmamak lazım enis.