19 Nisan 2010 Pazartesi

Şenol Güneş ne yapıyor?

Trabzon'un, hocası Şenol Güneş'e son haftalarda bir haller oldu. Yönetimden baskı mı görüyor nedir, hiç hazır bir görüntü vermeyen Teo'yu ilk 11'de oynatmak konusunda anlamsız bir ısrar içinde. Orta sahada zaten pres yapmayan Colman, Alanzinho (oynarsa Gabric, Burak, Engin) gibi oyunculara sahipken (ve de koşan yegâne iki oyuncu Umut ve Selçuk iken) orta sahadan bir adam eksiltip 4-2-4'e dönmenin mantığı nedir? Anlayamıyorum.

Beşiktaş deplasmanında bu minvaldeki ciddi tercih hatasına rağmen, rakip tarafından beceriksizce ceza kesil(e)memişti. Ama gördüğüm kadarıyla bu akşamki Kasımpaşa maçında Şenol hocanın fantezisi artık iyiden iyiye zıvanadan çıkmış durumda. Açıklanan kadrolara göre takımın dinamosu Serkan'ın yokluğunda sağ bekte Engin Baytar'ı görevlendirmiş Şenol Güneş; defansın diğer isimleri Song, Egemen ve Cale. Orta sahada yine sadece Selçuk ve Colman var. İleride ise Gabric, Umut, Teo ve Alanzinho oynayacak. Eğer bin liram olsa şu kadrolarla 2.31'lik "Kasımpaşa yenilmez" seçeneğine hiç düşünmeden basardım. Engin'den sağ bek olur mu yahu? Fizik güç yok, oyun disiplini yok, ikili mücadele yok, sorumsuzluk hat safhada, daha ne olsun? Yine takımın bütün pres yükünü, yorulmak nedir bilmeyen Umut ile garibim Selçuk çekecek.

Eğer bireysel ve fahiş bir hata, bir karambol golü vs. olmazsa, "maçın normal gidişatıyla" Trabzon'un kazanması mümkün görünmüyor bana. Bekleyip görelim.

Hiç yorum yok: