22 Nisan 2010 Perşembe

İşte Fener maçlarındaki hakemler



Arkadaşın biri yukarıdaki videoyu hazırlamış, bu sene Fenerbahçe aleyhine yapılan hakem hatalarını ve özellikle de verilmeyen penaltıları göz önüne almış. Elbette bir Fenerbahçeli hazırladığı için, içinde Fener'in kazandığı maçlarda verilmeyen penaltılar da var. Bakın ben onlarla ilgilenmiyorum. Hakemlerin "organize" bir şekilde Fener düşmanı olduğunu falan düşünmediğim için, o penaltıları göz önünde bulundurmuyorum. Hakem takdir hakkını tamamen Fener aleyhine kullanmıştır ama sonuç değişmemiş, Fener kazanmıştır. Benim ilgilendiğim ise, Fener'in "puan kaybettiği maçlarda maç dengede iken" yapılan ve tamamen "maçın neticesine tesir eden" hatalar. Fenerbahçe öne geçtiği zaman bugüne kadar kaç tane takım onu yenebildi? Sadece bu yıl demiyorum, son 10 yılda kaç maçta Fener öne geçtikten sonra maç kaybetti, oturun hesabını yapın. bu hesabı yaptıktan sonra videoyu seyredince daha anlamlı oluyor. Şimdi başlıyorum:

1. Videodaki ilk 3 penaltı, Fener'in "hakemi de yendiği" 3 maçtaki penaltı pozisyonlarını içeriyor; bu yüzden onları geçiyorum. 1 dakika 46. saniyeden itibaren ise şenlik başlıyor. Buradaki pozisyon hepimizin hatırladığı İnönü'deki o meşhur katliam. Aydınus isimli, dünya üzerindeki bütün küfürleri ve hakaretleri hak edecek kadar pişkin insan müsveddesi, kendisinin ve yardımcısının gözünün önündeki penaltıyı daha 18. dakikada vermeyerek maçın neticesini tek başına tayin etmişti. Beşiktaş'ın ne kadar zavallı bir takım olduğu, 8 savunmacı ve 7 adam markajıyla, hele de Fener gibi bir rakip karşısında yenik duruma düştüğünde pozisyona bile giremediğini, futboldan biraz anlayan herkes takdir eder. Dolayısıyla Fener'in 3 puanı burada çalınıp korkak ve zavallı bir takıma hediye edilmiştir.

2. 2:17'de başlayan pozisyonlar ise tam bir utanç vesilesi. Fener'in bu sene kaybettiği birkaç maçtan bize en çok dokunanı kesinlikle deplasmandaki bu Eskişehir maçı. Maç daha 0-0 iken Alex'in köşe vuruşunda El Saka, o hafta bütün hakem hocalarının ve futbol otoritelerinin kabul ettiği akıl almaz bir penaltıya imza atıyor. Ama Bünyamin ve yardımcısı devam diyor. Aynı Bünyamin ve aynı yardımcı bununla kalmıyor, ilk yarıyı başarıyla 0-0 kapattıktan sonra ikinci yarıda gözlerinin önündeki bir faulden Fener aleyhine bir korner yaratıyor ve golün yolunu açıyorlar.

Şimdi denebilir ki "kardeşim korner olduysa oldu, o golü yemeseydiniz." Eyvallah, tamam da ilk yarıdaki penaltı ve ikinci yarıdaki bu pozisyonda sergilenen utanmazlığı ve cüreti görünce şunu rahatlıkla düşünebiliriz: Şayet bu kornerden de gol olmasa başka bir şey yapılıp o maç Eskişehir'e verilecekti, bu çok açık. Çünkü "sana göre, bana göre" olan pozisyonlar değil ikisi de, hakemlerin gözünün önünde lamba gibi cereyan ediyor ama onların gözüne perde iniyor.

Eskişehir maçından da Fener'e -3 puan yazınız.

3. Kazanılan Sivas deplasmanını yine geçiyorum ve Kadıköy'deki Diyar maçına geliyoruz. Zaten terörist gibi tekme atmak için sahaya çıkmış oyunculara prim tanıyan bir hakem yönetimi vardı o maçta ama Fener tek gol atsa kopup gidecek olan maç, 80 küsuruncu dakikaya kadar 0-0 gitti. O arada rakibin Iraklı sol bekinin Güiza'ya uyguladığı yine herkesçe kabul edilen açık bir çekmesi ve penaltısı var. İlk golü rakip attığı için berabere biten o maçtan da -2 puan yazıyoruz.

4. Bundan sonra yine kazanılan maçlarda verilmeyen penaltılar var ama onları hadi yine saymayalım. Asıl bomba ise Kayseri deplasmanında.. Bütün bu video boyunca Fener lehine olup verilmeyen penaltıların vahşiliğini, açık-seçikliğini, hoyratlığını göz önüne getirin. Bir de Kayseri deplasmanında Özkalfa'nın yarattığı penaltıya ve oradaki hareketin şiddetine bir bakın. Bu hareketin aynısı daha sonraki haftalarda Fener'e 2 kez verilmedi, onu da ekleyeyim. -2 puan da oradan yazıyoruz, etti 1o puan.

Fenerbahçe'nin tam 10 puanı hakemler tarafından hırsız gibi çalınmış. Buna karşı eziklerin sunduğu tek argüman ise A.Gücü maçında Özer'in çizgi içinden çevirdiği top ve kazanılan +2 puan. Onun dışında Fener lehine (maç dengede iken, neticeye tesir edecek şekilde) yapılmış bir hata varsa buyrun çıkarın. Yoksa daha fazla komik duruma düşmeyin. Hakikaten acınacak bir görüntü veriyorsunuz çünkü.

Not: İlk yarıdaki Sivas maçında Kâzım'ın ofsayt golünü kimse söylemesin çünkü söz konusu maçta skor 0-0 iken Deivid'e verilmeyen açık bir penaltı var. Dolayısıyla o iki pozisyon (ikisi de 0-0 iken gerçekleştiğinden dolayı) birbirini tolore ediyor.

Not 2: Bir de İBB maçı var, yine Aydınus yani. Maç 1-0 iken Deniz'in nizami bir golünü vermeyen, ikinci yarıda Güiza'nın bariz gol şansı varken düşürülmesine sarı kart çıkaran, Alex'i ise ilk fırsatta haksız yere oyundan atıp sonraki maçın da neticesine tesir eden bu arkadaş, allah vere de bir gün bir yerde gerçek bir Fenerli ile karşı karşıya gelmeye... Bu maçtaki rezalet için de en azından -1 yazmak gerekir, duruma göre -3 de olabilir. Bu konuda yoruma açığız.

Zavallılara duyurulur...

Hiç yorum yok: