20 Nisan 2010 Salı

Boysan'a hak ettiği cevap geldi

"Sanatçı; duruşuyla, fikirleriyle, olaylara ve hayata bakış açısıyla topluma örnek olan; davranışları ve konuşmalarıyla insanlığa bir şeyler kazandırma çabası içinde olan ve topluma ışık tutan insandır.

Sanatçı kimliği ile tanıdığımız Haldun Boysan; Beşiktaş maçı sonrasında 1903radyo.com adlı radyo istasyonuna telefon ile bağlanarak, yaşadığı hezeyanı ağzından dökülen küfürler ile ifade etmiştir. Yukarıda tanımlanan ve sanatçı niteliklerini yitirdiği her halinden belli olan Boysan'a sanatçı diyebilmek şu andan itibaren mümkün değildir. Eğer; 'Hezeyanı küfürle ifade etmek' bir sanat ise Boysan; 'Küfür sanatının üstadı' sayılmalıdır.

Bir sanatçının sergilemesi gereken duruştan ve sahip olması gereken ahlaki bilinçten son derece uzak olan Haldun Boysan'ın yaptığı çirkin ve küfür dolu açıklamaları esefle kınıyoruz. Özrü olmayacak kadar ahlaksız açıklamalar yapan Haldun Boysan, bırakın sanatçı nitelikleri taşımayı ve insanlığa örnek olmayı; kendini bilen, akıllı, ahlaklı hiçbir insanın göstermeyeceği şekilde bir tavır sergilemiş ve tüm Türk halkına gerçek yüzünü göstermiştir. Bu konuşma ve tavırların normal bir insanın sahip olması gereken ruh haliyle uzaktan yakından ilgisi yoktur.

Haldun Boysan'ın, kendisini hala 'Kurtlar Vadisi'nde oynadığı rolün etkisinden kurtaramadığı apaçık ortadadır. Rol aldığı dizide yansıtılan hayal dünyası ile gerçeği birbirinden ayırt edemediğini bizlere kanıtlayan bu konuşmaları yapan şahısa, sanatçı demek; sanatlarını, sanatçı ahlakı ve vizyonuyla icra eden ülkemiz sanatçılarına ağır hakaret olacaktır. Bunun ötesinde; bu davranışların sürekli tekrarlanması, bu kişinin akıl ve ruh sağlığının bozuk olduğunun en açık göstergesidir.

Haldun Boysan; sadece Başkanımız Aziz Yıldırım, futbolcumuz Emre Belözoğlu ve camiamızdan değil; tüm Türk halkından ve spor kamuoyundan derhal özür dilemelidir.

Ülkemizde, stadyumlarda yaşanan şiddet ve fanatizmi önlemek adına özel yasaların çıkarılarak mücadele edildiği bir dönemde; Boysan'ın bu çirkin konuşması ve tavrı, çıkartılacak olan yeni yasalara örnek teşkil edebilecek niteliktedir.

Bir radyoda; ahlaka aykırı şekilde ifadeler kullanacak kadar fanatik görüş ve düşüncelere sahip olan bir kişinin, her tür spor müsabakası ve spor alanından, ömür boyu uzak tutulması gerektiği ortadadır.

Kulübümüz ve iğrenç küfürlere maruz kalan kişiler, Haldun Boysan'a karşı kullanmaları gereken yasal haklarını; spor sahalarını ve spor dünyasını çirkinleştirmeye çalışanların yargı önünde hesap vermelerini ve cezalandırılmalarını sağlamak adına sonuna dek kullanacaklardır.
Ayrıca; yayını yapanlar hakkında da RTÜK nezdinde her türlü girişimde bulunulacaktır.
Kamuoyunun da; Haldun Boysan'a gereken tepkiyi göstereceğine inanıyoruz.

Bu şahsın galiz küfürlerine maruz kalan; Türkiye Futbol Federasyonu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı ve hakem camiasının kendilerine yapılan bu saldırıya sessiz kalmadıklarını görmek istiyoruz."

Fenerbahçe Kulübü'nün açıklaması...

Not: En az 50 kere seyrettiğim ve her diyaloğunu ezbere bildiğim "Gemide" filmindeki Kamil karakteriye kalbimizde önemli bir yer kazanan Boysan'ın, bu denli ahlâksız bir adam olduğunu görmek, bu iğrenç yüzüne tanıklık etmek gerçekten de çok üzücü. Özür dilemesinin bile yetmeyeceği kadar çamura batmış olan Boysan'a akıl sağlığı diliyorum, elden başka bir şey gelmiyor..

23 yorum:

TA dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
TA dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
EmrE dedi ki...

Fenerbahçe son yıllarda oynadığı son 20 derbi maçta (trabzon dahil değil) sadece 2 yenilgi aldıysa, burada yok hakemmiş yok çirkef futbolcuymuş diye ağlayacağınıza oturucaksınız, şapkanızı önünüze koyacaksınız. Bu kadar ağlayarak sızlayarak bir şere varamazsınız. Sahada kazanmayı beceremiyor dediğin takıma beşiktaş'ın şutu yok, Galatasaray'ın ilk devredeki maçta adam gibi şutu yok, sen neden bahsediyorsn !! Beşiktaş penaltı kazanmış, sarı bile çıkaramıyor diyor. İlla 2 kırmızı mı çıkması lazım ?? Ortada bi tarafa kasıtlı yapılan hatalardan çok kötü maç yöneten hakemler var. Mesela Fener en son penaltıyı ne zaman attı, ya da son 2 yılda kaç penaltı attı biliyor musun??

Uzun lafın kısası olayı başka yere çekip bu zavallı şebek Haldun gibi olmayın. Hayal aleminde yaşayan bir adam işte, tam bir BJK'lı psikolojisiyle hala tek büyük beşiktaştır diyen bir zavallı. İnsanın bunu demesi için ya deli ya şuursuz olması lazım. Ama yıllardır şerefle ikincilikler diye ağlayan bir kulübün taraftarından da çok farklı bir yorum yapması beklenemez zaten...

güvenegüvene dedi ki...

Benden özür dilemesine gerek yok.

TA dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
TA dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
EmrE dedi ki...

Yahu şu at gözlügünü çıkarsana gözünden. Bak en basitinden son maç üzerinden söyliyeyim sana, sen mutlak galibiyete ihtiyacın olan maça 8 defansla çıkarsan pozisyon olmaz tabi. Pozisyon yok dedğin maçta ilk yarı Fener'in 3, 4 tane mutlak gol pozisyonu var. Sert oynamakla hozisyona girememenin ne alakası var, ne kadar sığ yorumlar bunlar ya !! Bak bugün Barça 6 sarı gördü maçta, sonuç ne oldu İnter çaktı 3 tane. Ayrıca son Beşiktaş Galatasaray maçındaki oyuna güzel demen için de ya kör ya da art niyetli olman lazım. Hangi takımı tuttuğunu da bilmiyorum ama son yıllardaki Galatasaray maçlarında güzel oyun görememen doğal. Çünkü tek taraflı bir oyun oluyor, Fener oynuyor, GS izliyor.

Kimse de kimseden intikam mintikam alamaz. Çünkü ortada intikam alınacak bir durum yok. Ama bu kafayla gidersen daha çok üzülür, sinirlenirsin. Sana sadece şunu diyebilirim Bilica gibi Fener'e yakışmayan adamların bir an önce takımdan kovulmasını isterim. Sezon sonunda umarım Cristian ve Bilica bu takımdan gider.

TA dedi ki...

cahillere laf anlatmakta gereksiz sanırım.

EmrE dedi ki...

cahil diyene bak, 2 kelime edemiyor, 1 tane örnek veremiyor, sadece saçmalıyor. Fener kadar taş düşsün, dicek başka hiç bişi yok...

Gündüz Feneri dedi ki...

bu yorumları ben silmiyorum, hatta ben okumadan silinmiş oluyor. bilen varsa ve nasıl olduğunu söylerse sevinirim kardeşler.

Unknown dedi ki...

Bu adam her türlü cevabı ve dahası küfrü haketmiştir kabul sonuna kadar haklısınız ama buna FB yönetimin cevap vermesi tam bir yüzsüzlük, sen stadda o balonları dağitacak , BJk bayrağını çekmeyeceksin üstüne sarhoş bir delinin saçmalamalarına laf yetiştireceksin ayıp yahu. Senin o adamdan ne farkın var ki sen açıklama yapıyorsun utanmadan.

Ali

Gündüz Feneri dedi ki...

ali,

beşiktaş bayrağını çekmemek ne demek bilmiyorum ama bu ülke, beşiktaş tribünlerinde adam öldürülmesinden sonra cinsel organını gösterme hayvanlığını da yine bu tribünlerde gördü. herkes bu kadar kirliyken asıl milletin birbirine laf söylemesi yüzsüzlük.

dikkat edilirse saldırılan, ilk vurulan hep fener oluyor. stadında baskı varmış, hakem etki altında kalıyormuş, başkan hakemleri azarlıyormuş vs. vs. yahu (gs ve bjk) 20 maçta 2 defa yenmişler fener'i, hazmetmek bu kadar mı zor?

Unknown dedi ki...

@gunduzfeneri

senin bahsettiğin cinsel organ gösterme ve bu kendini bilmez adamın ettiği laflar tamamıyla kendilerini bağlar. o iki insan müsvettesinin sorunu onlar ve çok muhtemeldir ki normal olmayan haplı, dumanlı, alkollu kafanın etkileridir ( mazeret olarak sunmuyorum)

benim bahsettiğim balon olayı ise 100 yıllık camiayı yöneten insanların organize olarak ve üzerinde düşünerek yapılan çirkinlikler. Ne oluş biçimi , ne de bağlayıcıkları esas alınarak alaka kurulamayacak olaylar bunlar. O organize çirkinlikleri " itaat et" ve Rıza ya açılan pankartlardan tanıyoruz.


bir de durup durup şu hazmetme çıkışlarını yapmayın lütfen. Sunulan şeylere karşı argümanlarla gelin yoksa ağlak demek en kolayı ki bu durumda sizde istanbulbelediye maçından sonra ağlamış, hazmedememiş mi oluyorsunuz diye sorarlar adama ?

EmrE dedi ki...

Ben Fener'in Beşiktaş ya da Galatasaray'ı yendikten sonra hakem, taraftar yok çirkef futbolcu konuşulmadığı bir maç hatırlamıyorum. Yahu el insaf her maçta da hakem mi olur yahu, her maç Fenerli futbolcular mı çirkeflik yapar!! Tek yenilgi sebebi bu mudur? Ya da bu sayılanlar yenilgi için bahane midir? İlla susmanız için 4 tane mi atmamız lazım. 1-0, 2-1 fln yenince illa bişi buluncak di mi?? Kaleye 1 şut çekemiyorsunuz, maşallah 10 tane bahane buluyorsunuz.

Unknown dedi ki...

hakemle yada oynanan oyunla ilgili bir yorum var mı yukarda kardeşim ??

bknz: yarası olan gocunur : )

stalker dedi ki...

gündüz feneri;

fb yönetimi son maçta stada asılması gereken bjk bayrağını asmadı. olay bu. hatta tff ve fair play bayrakları da yoktu..önce rakibine saygı duyacaksın, misafiri iyi ağırlayacaksın. öyle protokol tribününde hanzoluk yapmayacaksın..balonlar hazırlatıp küçülmeyeceksin..

cinsel organ gösterme mevzusu ise ilk değil, son da olmayacak. daha önce kadıköy'de de inönü'de de, her iki tarafın da defalarca yaptığı bir hayvanlık; sadece bu sefer fbliler fotoğrafını çekmişler. şurda olayın gelişimi de anlatılmış: http://eksibesiktas.blogspot.com/2010/04/kadkoyden-ckmak.html

stalker dedi ki...

fb-lille maçından sonra tribünde anadan doğma vaziyette şov yapan elemanın ve buna alkış tutanların videosu dönüyor orada burada. ona da bir bakmanı tavsiye ederim.

EmrE dedi ki...

ali: senin yazından çok hazmetme çıkışlarını yapmayın demisin ya, onun için açıklama yaptım.

Yaram yok yani, tam tersi her tarafı yara olan, bu yüzden de sahada oynanan oyun dışında her şey hakkında yorum yapanlardan midem bulandığı için yazdım. Senin üstüne almana gerek yok kardeşim :)

Ahmet Değirmenci dedi ki...

Haldun Boysan'ın sözlerinin sonuna kadar arkasındadır BİLİCA,EMRE,LUGANO bir futbolcu değil tam bir fahişedir hemde futbol fahişesi o kadar ŞEREFİNİZLE KAZANIN SAYGI DUYALIM AMA FB DE ŞEREF NE GEZER...

EmrE dedi ki...

Bilica eşelediği için kaybettiniz di mi? Gol atınca elini şortuna sokan adama tapan taraftar mı bize şerefi öğretiyor?? Ya da rakip futbolcunun kıçını parmaklayan defans oyuncuna sahip taraftar mı??
Eskiye de gitmeyelim o kadar, aynı maçta Semih'i, önceki maçlarda da sayısız adamı yumruklayan Tello'ya sahip olan tarftar mı diyelim !!

Oyuncular gelir geçer, bu adamlar bir kulübün şerefini etkilemez. Ha olayı kazanmaya getirirsen, bunun o futbolcularla da hiçbir ilgisi yok. Ama mutlak kazanması gereken maça 8 defans oyuncusuyla çıkan, hayatı boyunca şerefli ikincilik diyip ağlayan, 2. yıldızını da yalvararak alan bir kulübün taraftarı kazanmayı zaten bilemez. O ancak 10 yılda bir şampiyon olur. Ha bir de anırma rekoru kırar tribünlerde, onu da büyük taraftarlık sanar.

Gündüz Feneri dedi ki...

ahmet değirmenci, ne edepsiz adamsın sen kardeşim. normalde yorumu silip senin gibileri insan yerine bile koymazdım ama biraz terbiyeli ol. o sözü sana ve tüm sülalene iade eden onlarca insan olması hoşuna mı gidiyor? bir daha böyle yazarsan diğer terbiyesizler gibi senin yorumlarını da sileceğim. sunacak insan gibi bir argümanın varsa sun, biz de bilelim. ya da hiç konuşma..

gramscian dedi ki...

Gunduz Feneri;

tam bu blog yazarini ben artik anladim derken beni yine sasirtiyorsun...

takimlar, teknik direktorler, oyuncular hakkinda "serefsiz" "kancik" "sahsiyetsiz" kelimelerini cekinmeden kullanan sen bir sarhos'un 3. sinif bir radyo programinda ettigi "futbol fahisesi" lafini on plana cikartiyor -kusura bakma ama- ufurukten ahlakcilik yapiyorsun.

ben senin ne dedigini dinlemeye niyetliyim (bana uysada, uymasada stilin hakarethamiz de olabilir, ahlakci da) ama hangi anlatini dikkate alayim secemiyorum. Simdi senin icinde bulundugun celiski degil de ne hocam ?

Gündüz Feneri dedi ki...

@gramscian

ben hiçbir insana buradan şerefsiz demedim. zira hakarettir ve mahkeme yolunda süründürürler adamı.

ikincisi, evet, şahsiyetsiz dedim, çünkü orada demek istediğim şey "şahsiyetten yoksun" bir duruş, yaşam ya da felsefedir. yoksa bir adamda ne kadar (kaç gram, kilo) şahsiyet olup olmadığı ya da şahsiyetin ne olduğunu sen ben ölçemeyiz.

kancık tabiri ise cüneyt arkın filmlerinde çocukken duyduğum muhteşem bir kelime ve bunu da sadece ve sadece "oynanan futbol" için kullanıyorum dikkat edersen.

boysan'a gelince, aleni bir şekilde insanlara hakaret etmiştir ve cezasını çekecektir. onun üslubuyla benimkini bir tutmana sadece teessüf ederim. başka bir şey demiyorum.

ha, benim onunkine benzemese de hakarathamiz denebilecek üslubumu ben kendim seviyor muyum? hiçbir şekilde sevmiyorum ama allah belamı versin ki ben buyum. sinirli bir insanım ve bu hayatta hak etmediği yerlerde olan, kişiliksizce, adaletsizce, makyavelistçe, oportünistçe vs. davranan insanlara asla ve asla tahmmül edemiyorum. bunun demonstratif örnekleri de terim ve denizlidir.

şu üslubumu yumşatmayı, sadece demek istediğimi duygu karıştırmadan deyip meramımı anlatmayı istiyorum ve bunu tamamen becerdiğimde bu anlaşılacak, merak etme.

seviyeli şekilde düşünceni söylemene de teşekkür ederim. herkes istediği şekilde düşünmekte özgür sonuçta.