4 Nisan 2010 Pazar

Boşuna ağlamasın kimse

Bazı G.Saraylı ve Beşiktaşlı taraftarlar Fenerbahçe'nin ilk golünün ofsayt olduğunu söyleyerek ortalığı yangın yerine verme telaşında ama taraftar gözlüklerini çıkarmış sıradan bir insanın net bir şekilde görebileceği gibi:

1. Lig TV her zaman olduğu gibi ofsayt çizgisini, top Mehmet Topuz'un ayağından "çıktıktan sonra" çekip görüntüyü o zaman donduruyor. Eğer topa dokunduğu anda çizgiyi çekse ne olacak, hiçbir kanalda göremiyoruz. Saniyenin onda biri kadar bir sürenin bile bu tip pozisyonlarda ne kadar önemli olduğunu da hepimiz biliyoruz.

2. Lig TV yine her zaman olduğu gibi Fenerbahçe söz konusu olduğunda çizgiyi savunma oyuncusunun "kaleye en yakın uzvundan" (yani kolundan) değil, ayaklarından çekiyor. Niye? Çünkü ayaklardan çekerse Alex ofsayt. Ama eğer futbol kural kitabında dediği üzere kaleye en yakın uzvundan (yani kolundan) çekse Alex aynı hizada olacak. Dolayısıyla kural kitabına göre pozisyon ofsayt değil.

3. Ve en önemlisi maçın daha başında hakemin görmediği/çalmadığı net bir penaltı ve göstermediği kırmızı kart var. Eğer o penaltı verilip de Toledo atılsa maçın neticesi ne olurdu, herkes oturup düşünsün.

Bir insanda, Fener'in rakibini bu kadar ezim ezim ezdiği bir maçta neticeyi hakeme bağlaması için hiçbir şekilde akıl, mantık ve izan olmaması lâzım. Komik ve acınası duruma düşüyorlar, farkında değiller.

Not: Kol veya başka bir uzuv (ayak, tek başına öne uzanmış kafa vs.), savunma oyuncusunun kaleye en yakın olup olmama hususunda kıstastır. Buna mukabil forvet oyuncusu için bir kıstas değildir. Forvet oyuncusu için ayak geçerlidir. Herkes bunu bilip ona göre yorum yapsın.

6 yorum:

felix mourinho dedi ki...

http://ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=70384

eğer bu pozisyon penaltı ise her maç 4-5 insanlık suçu işleniyormuş maçlarda haberimiz yok. phelps bu kadar güzel atlayamıyor suya.

kırmızı da var aslında. bu atlamaya 1.sarı, 2.yarıdaki ile 2.sarıdan kırmızı topuz'a.

Gündüz Feneri dedi ki...

kardeş el insaf ya, adam oraya doğru gelirken ayağının içini hazırlıyor, tek amacı topa vurmak. toledo ise topa yaklaşık 1 metre uzaklıktan ayağını topuz'un önüne doğru uzatıyor. toledo'nun tek amacı rakibini bir şekilde durdurmak. topuz ise orada eğer topa vurabilse vurur. top oynamış bir adam bu pozisyonu çok rahat, bir bakışta çözebilir.

Koray dedi ki...

Bu pozisyondaki yorumuna katılıyorum ama dahası bu tip pozisyonlar için hakemi tartışmak çok saçma. 10-15 santimlik ofsayt için hakem mi suçlanır yahu.

Maç yorumunda Fener'in rakibini ezdiği maçı neticeyi hakeme bağlamamak gerek demişsin ama bu görüşünü Bjk- Eskişehir maçı içinde duymak isterdim :) bence çünkü rakibi ezmenin tam karşılığıdır o maçın 30- 90 arası..

Gündüz Feneri dedi ki...

doğru diyorsun, orada tarafsızlık mefhumu biraz kaymış birader :) beşiktaşlılar kusura bakmasın.

Barakuda dedi ki...

ne kakaymışsın sen lig tv..

http://i41.tinypic.com/1zplbf6.jpg

liverpoolandkop dedi ki...

@Barakuda

Ne yapmışsın abi sen, ayıp değil mi?

Pimi çekilmiş kapağı ortaya bırakıp gitmişsin(!)