4 Nisan 2010 Pazar

Rüya gibi

Fenerbahçe Spor Kulübü tarihinde ilk kez bir branşın takımı, Avrupa'daki lig şampiyonlarının yarıştığı bir kupada finale yükseldi. Gamova'nın transferiyle sezon başında inanılmaz bir seviyeye konan çıtanın, bugün umulan ve arzulanan noktaya gelmesi ve ev sahibi Cannes takımının mağlup edilerek finale çıkılması muazzam bir başarı. Türk spor tarihinde olimpik spor dallarında ilk kez bir takımımız Şampiyonlar Ligi finaline yükseliyor, bu da elde edilen başarının bir başka boyutu. Yarın 18:30'da başlayacak ve TRT1'den naklen yayınlanacak olan final maçını her ne olursa olsun seyredip (Cannes'dan çok daha güçlü bir takım olan Bergamo'ya) kaybetse de bu kızlara sahip çıkmak tüm Fenerbahçelilerin boyun borcudur artık.

RC CANNES: 2 - FENERBAHÇE ACIBADEM: 3

SALON: Palais Des Victoria

HAKEMLER: Andrey Zenovich (Rusya), Zorica Bjelic (Sırbistan)

RC CANNES: Yaneva (**), Polechtchouk (**), Centoni (***), Marchenko (**), Ravva (***), Antonıjeviç (***) - Salinas (*), Fomina (**), Durakoviç (**), Fiorin (*)

FENERBAHÇE ACIBADEM: Dirickx (****), Seda (***), Çiğdem (**), Gamova (****), Osmokroviç (***), Eda (**) - Naz (**), Nihan (**), Blom (**), Songül (**)

SETLER: 25-18 / 19-25 / 18-25 / 25-17 / 21-23

SÜRE: 123 dakika (25 / 26 / 25 / 21 / 26)

2 yorum:

Hagi_10 dedi ki...

bir galatasaraylı olarak öncelikle tebrikler fenerbahçe'nin kızlarına. sanıyorum aziz yıldırım da sportif konuların işin profesyonellerine emanet edilince ne gibi sonuçlar alındığını görmüştür. yalnız yazıda ilk defa olimpik bir sporda final oynuyor denilmiş. yanlış bilmiyorsam tekerlekli sandalye basketbol oyunu paralimpik olimpiyatlarının bir dalı ve galatasaray tekerlekli sandalye basketbol takımı 2 kere final oynayıp şampiyon oldu. şimdi finalde bergamo ile oynayacakmış fenerbahçe. ben volebolu takip etmem ama sanıyorum bergamo bu işin barcelona'sı. umarım şans da fenerbahçe'den yana olur ve ülkemize bir kupa ile dönerler.

Gündüz Feneri dedi ki...

saol kardeş, sağduyu sahibi g.saray taraftarları ile muhatap olmak her zaman çok güzel bir duygu.

tüm güvenilir spor portallarında "olimpik bir spor dalında ilk kez" ibaresine ısrarla yer veriliyor. tekerlekli sandalye takımının başarılarını ben de biliyorum lakin olimpiyat denirken kast edilen şey muhtemelen bildiğimiz olimpiyatlar ve oradaki spor dalları. sanırım paralimpik olimpiyatları ayrıca değerlendiriliyor kendi içinde. elbette bu durum o başarıları ne eksiltir, ne de küçültür, ayrı konu.