4 Nisan 2010 Pazar

Taraftar sizinle gurur duyuyor

Fenerbahçe Acıbadem bayan voleybol takımı, Avrupa'nın en güçlü takımı olan Bergamo'ya karşı 2-0'dan 2-2'ye getirdiği final maçını, Nihan'ın inanılmaz hatalarına engel olamayınca kaybederek Avrupa ikincisi oldu. Maçın başlarında hat safhada heyecanlı görünen kızlar ilk iki seti verdikten sonra kaybedecek bir şeyleri kalmayınca stresi üzerinden attı ve maça yeniden ortak olmayı başardı. Ama Nihan'ın maç başından itibaren, kaç tane olduğunu sayamadığım manşet hataları ve rakibin müthiş tecrübesi son sette birleşince mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Ama neticede her zaman söylediğim, hatta futbol ve basketbolda da önemle belirttiğim bir şey var: Her türlü turnuvada sezon başında konan hedef her zaman için final oynamak olmalıdır. Çünkü tek maçlık finallerde çok fazla değişken maçın neticesine etki edebilmektedir. Oyuncuların günlük performansı, hakemler, (futbol için) zemin, hava şartları vs. Bu yüzden sezon başında hedefi (final olan turnuvalarda) "şampiyonluk" olarak koymanın hiçbir şekilde bir mantığı ve izahı yoktur.

Bu açıdan bakıldığında bayan voleybol takımı görevini yapmış, ulaşılabilecek en üst noktaya ulaşmıştır. Ama maalesef rakip hem daha tecrübeli, hem de daha kaliteliydi. Bütün kızları canı yürekten kutlarken, bu heyecanı bize yaşattıkları için sonsuz teşekkür etmeyi bir borç biliyorum.

FENERBAHÇE ACIBADEM: 2 - VOLLEY BERGAMO: 3

SALON: Palais Des Victoria

FENERBAHÇE ACIBADEM: Osmokroviç (***), Gamova (***), Çiğdem (**), Eda (***), Seda (**), Naz (*), Nihan (*), Dirickx (***), Blom (**)

VOLLEY BERGAMO: Fürst (****), Piccinnini (****), Del Core (****), Ortolani (***), Fanzini (**), Carrara (**), Merlo (**), Bosetti (**), Serena (***), Arrighetti (**), Lo Bianco (***)

SETLER: 22-25 / 21-25 / 25-22 / 25-20 / 15-9

SÜRE: 126 dakika (25 / 31 / 27 / 28 / 15)

1 yorum:

netctek dedi ki...

Bu mucadelenin sonucu ikincilik olamaz. İkincilik sanki kayipmis gibi gozukuyor ama italyan takimi muhtesem bir defans yapti. gamova ve natinin kac Cikmayacak smaclarini cikardilar. Finale cikmalari ve finalde bu takimi bu kadar zorlamalari olaganustu bir basari. Ancak insan bunun sonucun 2. Lik olarak gormek istemiyor.

Turkiye ligi keske daha kaliteli olsada bu takimin sezon boyu zorlandigi mac sayisi dun ve bugunle sinirli olmasa. Ancak bu sekilde tecrube artabilir. Eczacibasi ve sonrada gunes sigortanin voleybola katkisi tartisilmaz tabiki ama bu takim bambaska. Fenerin tum dallarinda bu ruhu gormek istiyoruz.