2 Nisan 2010 Cuma

A.Gücü 0 - Beşiktaş 0

Bu geceki A.Gücü-Beşiktaş maçını yurtdışından bir vatandaşa seyrettirsek asla ve asla siyah formalı takımın büyük olduğuna inandıramayız. Büyük olan kesinlikle beyazlılardır zira dört forvetle oynayan, kendi taktiğini uygulayan, rakibi kafasına takmamış ve özel tedbir almamış olan onlar. Türk futbol tarihinin en korkak (ve en iğrenç şekilde savunma yaptıran) hocası Mustafa Denizli ise Çakır, Vittek, Vassel ve Rothen ile 4 hücumcu oynatan rakibini 5 savunmacı ve bir ön libero ile durdurmaya (!) çalıştı sadece. Hakem rakibin penaltısını verse evine de eli boş dönecekti ama geçen hafta 2 puanı ofsayt golle alan Beşiktaş bu gece de karaktersiz bir hakemin görmediği penaltı sayesinde 1 puan alarak rakiplerinin maçlarını beklemeye başladı.

Rüştü'nün önünde Ekrem, Kaş, Toraman, Sivok ve Üzülmez ile beşli bir blok; onların önünde Necip, İnceman ve Fink ile 3'lü bir orta saha; Holosko ile Bobo'dan müteşekkil forvet... Beşiktaş'ın bu kadro yapısıyla top yapması, oyun kurması, rakibine üstünlük kurması, kolektif bir oyun oynaması mümkün değil. Maçı sadece ve sadece bir şans golüne bırakmış mide bulandırıcı bir futbol zihniyeti bu. Nitekim o şans golü, rakibin bireysel bir hatası veya duran toptan bir pozisyon gelmeyince, hakem de siyah-beyaz formayı sırtına geçirince maç berabere bitti. İki takım arasında belki fazla kalite farkı yoktu ama iki teknik direktör arasında dağlar kadar, fersah fersah fark vardı. Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki, an itibarıyla sadece "iyi oyunculardan oluşan bir topluluğu" yöneten, bir "takım"ın hocası olmayan Lemerre, gelecek yıl bu kaliteli oyunculardan bir ekip yarattığında çok daha iyi işler yapacaktır.

Son olarak, Beşiktaş haftaya Trabzon'u da (şans yardım etmezse) yenemeyecek, buraya yazıyorum.

6 yorum:

oneblood dedi ki...

evet penaltı verilmemiş olabilir de 90 dakikalık maçta hakeme beşiktaş forması giymiş demek anca sizin gibilere has bir şeydir. aziz yıldırım hakemlerin soyunma odalarına girerken taraftarından farklı birşey beklenmez.

Gündüz Feneri dedi ki...

kardeşim aziz yıldırım soyunma odasına bir kere girdi, onu da gizlemeden, saklamadan yaptı. ama mustafa denizli her hafta federasyon başkanıyla yemek yiyor, kimsenin haberi yok. ve ligin en kritik maçları gelmiş. fener aydınus tarafından resmen doğranırken beşiktaş üst üste iki hafta hakem sayesinde tam 3 puan alıyor!

elini biraz vicdanına koy. hakem pozisyonu gördüğü halde çalamadı, niye çalamadığını sen düşün artık.

stalker dedi ki...

hakeme beşiktaş forması nasıl giydirdin gündüz feneri? rothen'i atamadı adam mesela. art niyet taşısa çat diye kartı çıkarırdı, çıkarmadı müsmaha gösterdi. penaltı pozisyonu için de her kafadan bir ses çıkıyor. bana penaltı gibi geldi ama penaltı değil diyenler de var. onun dışında gayet kolay maçtı zaten hakem için, hata yapmadı neredeyse.

mustafa denizli için ise sözümüz bitti. adam bizimle dalga geçiyor. manu deplasmanındaki 5li savunmayı aralarında koordinasyon namına bir şey olmayan ankaragücü futbolcuları için devreye soktu. 90 dakika da savunmanın sürekli açık vermesini izledi. trabzon şu halde yakalrsa hezimet olur fakat o süreye kadar toparlar bizim müdür. sinüs eğrisi gibi adamın performansı. bu hafta sıçtı haftaya toparlar; sonra fb maçında yine sıçar.. böyle gider. ama şampiyonluk çok zor bu saatten sonra.

Gündüz Feneri dedi ki...

stalker kardeş, rothen'i atmayışının sebebi bence oyuncunun o hareketi "kör müsün, gözlük mü lazım?" anlamında değil "görmüyor musun?" gibi son derece masumca bir şekilde yaptığını anlaması. ş.ligi finalinde oynamış bir oyuncu herhalde bu kadar salak olamaz, sarısı olduğu halde o hareketi aynı şekilde bir daha yapamaz.

neyse, beşiktaşlıları kızdırmak ya da üzmek için söylemiyorum o dediğimi. zaten maçın genelinde yanlı bir yönetim yok ama maçın son çeyreğinde gözünün önündeki penaltıyı vermiyorsa bir şeylerden korktuğu içindir, bu net. geçen haftanın üstüne olunca da insanların sabrının taşması normaldir.

stalker dedi ki...

özetleri izleyemedim henüz, rothen'in pozisyonu için haklılık payın olabilir.

geçen haftaki ofsayt yanlışını yapmayacak hakem sayısı azdır ülkede. yardımcı hakem topun kimden geldiğini çözemedi. yapacaklarsa böyle hata yapsınlar.

Koray dedi ki...

Rothen in niyetini hakem nasıl anlayacak ki, yüz ifadesine ve Rothen in bütün maçtaki gerginliğine bakınca her 2 pozisyonda birebir aynı, atması gerekiyordu ağzının içinde o hareketi yapan adamı ama atmadı.
Dert etmiyor ve sızlanmıyoruz bu hakem hatalarını, elbette olacak buna benzer pozisyonlar ama maçı izlerken tüm tayfa hep bir ağızdan hakem çok kötü diyip durduk çoğu pozisyon yorumu yanlıştı. Penaltı pozisyonu bana göre ilk bakışta net penaltı ama Rıdvan a göre değil mesela. Demek istediğim hakem hatalı bile olsa BJK formalı değildi.Ağır olmuş o biraz ..