1 Nisan 2010 Perşembe

Anelka vs. Beşiktaş

Anelka'nın Beşiktaş maçında yaptırdığı penaltı öncesi ortaya koyduğu bu performans o kadar büyüleyici ki, 25 senedir dünya futbolunda bundan daha güzel sadece birkaç hareket görmüşümdür. Örneğin Maradona'nın İngiltere'ye attığı o efsane golden bile daha güzel. Oktay'ın, Messi'nin slalom gollerinden de.. Belki Zlatan'ın Ajax'ta oynarken 6 kişiyi çalımlayarak attığı o muazzam slalom golü bununla yarışabilir.. Ama orada bile müthiş fake'ler ve düz çalımlar var; Anelka'nın Toraman'ı geçerken "topun üzerine basarak zıplatması" gibi insanın kanını donduran bir hareket yok. Hatta bu hareketi hayatımda başka hiçbir futbolcunun yaptığını görmedim. Kolay kolay birilerinin (maç içinde ve o trafikte) yapabileceğini de sanmıyorum.

Bu hareketten daha inanılmaz olanı ise, Anelka'nın bunu yaparken sanki çok basit bir şeymiş gibi hareket etmesi.. Tek kelimeyle muhteşem..

3 yorum:

Arkhe dedi ki...

Bir de 4-0'lık maçta Song ve Mondragon'a yaptıkları var..

Gündüz Feneri dedi ki...

onun videosunu bulamadım ahh..

Sekhranikos dedi ki...

Bu maçın bir başka maskara yanı penaltıyı yapan ahmed hassan ve bu maçta attığı o nefis golde bizim anelkaya basmaya gelen kardeş ailtondu yanılmıyorsam. yani defanslar çoktan ekarte edilmiş haldeler. yazzık:)