22 Nisan 2010 Perşembe

1977'nin en iyi filmleri


1. Annie Hall (10)
Woody Allen

2. Close Encounters of the Third Kind (10)
Steven Spielberg

3. Eraserhead (10)
David Lynch

4. Cet obscur objet du désir (9)
Luis Bunuel

5. Padre Padrone (8)
Paolo Taviani, Vittorio Taviani

Diğer: The Serpant's Egg (8), Star Wars (8), The Last Wave (8), The Duellists (8), Cross of Iron (8), Una Giornata Particolare (7), Killer of Sheep (7), Saturday Night Fever (7), Suspiria (6), The Hills Have Eyes (6), New York New York (6), Bobby Deerfield (6), The Gauntlet (5), Exorsist II (5), 3 Women (5)

Görmediklerim: Roots, Stroszek, Slap Shot, Oh God!, The Late Show, Julia, Jesus of Nazareth, The Goodbye Girl, The American Friend, L'homme qui aimait les femmes, The Spy Who Loved Me, Looking for Mr. Goodbar, Equus, The Turning Point, A Bridge Too Far, Capricorn One, Jabberwocky, The Deep, High Anxiety, Sorcerer, Valentino, Rabid, Martin, Grand Theft Auto, Soldaat van Oranje, Desperate Living, Black Sunday, Czlowiek z marmuru, Opening Night, Providence, Le diable probablement, Shatranj Ke Khilari

Not: "Eraserhead"i ekleyerek, 8 Mayıs 2010'da listeyi güncelledim.

5 yorum:

Dejan dedi ki...

Görmediklerinizden "A Bridge Too Far"ı öneririm. Kadrosu zaten sağlam, ama kadronun altında da ezilmeyen bir film. Ayrıca onca oyuncunun aradan dereden çıkması hoş oluyor.

Gündüz Feneri dedi ki...

saol kardeş, zaten listemde olanlardan biriydi.

stalker dedi ki...

czlowiek z marmuru.. şahane filmdir. wajda'nın hastasıyım zaten; stalinizmi bu kadar iyi anlatan mihalkov var bir de, burnt by the sun ile..

Gündüz Feneri dedi ki...

stalker kardeş, sende nasıl bi film zevki var böyle.. seçtiğin isimden belli zaten ama her listeye yaptığın yorumlarla şaşırtmaya devam ediyorsun beni :) her ne kadar bjk-fener diye birbirimizi yesek de, şu az gelişmiş, mankafa blog aleminde senin gibi adamları görmek ferahlatıcı..

stalker dedi ki...

eyvallah gündüz feneri, bilmukabele :)