31 Ekim 2009 Cumartesi

Tahkim komedisi

Tahkim Kurulu, hakemin kendi gözü önünde olmasına rağmen rapor etmediği bir hareketten dolayı yayıncı kuruluş görüntülerine bakarak Bilica'ya 3 maç ceza verdi. Ve resmen kuralları çiğnedi. Madem hakemin raporu kaale alınmayıp görüntülere bakarak ceza veriliyorsa o zaman olayların fitilini ateşleyen Crisitan (en az) 1 maç, ilk tokadı patlatan ve "ananı s..." diye küfreden Arda da (en az) 3 maç ceza almalıydı. Bu Disiplin Kurulu ve Tahkim Kurulu denen rezil oluşumlar, Türk futbolunun kanayan yarası durumunda. Neye göre, hangi standardı gözeterek ve nasıl ceza veriliyor, bilen yok. Rüzgâr nereden eserse oraya savrulan bu kişiliksiz adamlar, Türkiye'deki futbol ortamının gerilmesinde en büyük pay sahiplerinden biri konumunda. Bunu bir kez daha görmüş olduk.

12 yorum:

Val Resnick dedi ki...

Objektif olamıyorsun değil mi? Şampiyonlar ligi olsa böyle mi olur? Eto'ya çakmak gelse falan filan olsa, sonra galatasaray feşmekan.

nasılsa yazılacak ben yazayım bari.

TA dedi ki...

bence arsenalli da silva yada ceza gelmemeliydi:) onun kendini yere atmasını hakem görmemiş ama tvler görmüştü.bence ingilizler ve uefa da bu işleri hiç bilmiyorlar:))

Gündüz Feneri dedi ki...

siz şimdi kendinizce mizah yapıyorsunuz ama ne söylediğinizi net bir şekilde yazın? bilica'ya verilen ceza reva mıdır? eğer böyle diyorsanız (ki diyorsunuz), o zaman şunun cevabını verin: ananı s... diyen ve ilk tokadı patlatan arda niye ceza almıyor? hatta ceza kuruluna sevk edilmiyor?

ben objektif olduğum için "bilica'nın ceza almasını" değil, "usulü" eleştiriyorum. eğer arda alıp da bilica almasaydı, ona da itiraz ederdim. inanıp inanmamak size kalmış.

GörünenAd dedi ki...

Bu kadar "objektifim ben" demeniz pek bir işe yaramıyor artık. İnsanlar en çok başkalarını inandırmak istedikleri şeyleri söylermiş. Hele ki blog aleminde.

Cezaları tartışacaksak, macın hakeminin mac icinde vermedigi cezalardan başlamalı (ofsayt, kendini yere atma, yumruklar, enseye cemkirmeler, vs.vs.) , mac oncesi olaylarda arda ile beraber cristian'ın neden pfdk'ya sevkedilmedigiyle devam etmeli. Hakemin kafasının yarılmasına deginilmeli, Arda'ya 50000 kişinin şen kıraathanesi modunda küfür etmesinden bahsedilmeli. Ama bu tezi "Bilica aldı Arda da alsın" mentalitesi ile ortaya koyarsanız sözde "Objekti"viteniz sekteye uğrar.

Ayrıca yazdıklarınıza özendiginizden suphem yok, ama geri donup bastan okuyor musunuz? Oyleyse derbiden sonraki postlarınıza bir bakabilir misiniz? Gerçekten objektif mi buluyorsunuz bu yazıları?

En komiği de bir önceki postunuzun cogunun Galatasaray-Tranbzonspor macına ayrılmıs olması. Ne alaka? Yüzlerce maç var iki tarafa yapılan hatalarla dolu. Başkaları da size Fener'in lehine yapılan hataları göstersin, verilmeyen ofsaytlar, penaltılar, vs vs. Uzasın gitsin, camur at izi kalsın. Ayrıca Fenerbahçe-Galatasaray macında da hakemin Galatasaray lehine kararlar verdigini savunmanız da "objektif" olmuş.

Objektivite kisvesi altında yaptıgınız, apaçık tartışılmayacak konularda fenerbahce aleyhine bir şey soyleyip, galatasaray'a 10 sallamak. Tekrar bir bakın lutfen son postlarınıza.

Sizin biraz daha objektif olabilmeniz icin once objektif olmaktan coooooooook coooooooook uzaklarda oldugunuzu farketmeniz gerek, galiba en zoru da bu.

Saygılar.

feetdeep dedi ki...

Postun konusuyla alakasız olacak ama bu Ercan saatçi ve metin özülkü'nün fbtv'deki konusmaları ile ilgili de senin yorumunu merak ediyorum.

Gündüz Feneri dedi ki...

@feetdeep

allah belalarını versin. ercan saatçi'den tiksinen bir insanım. özülkü'yü ise fenerli bir müzisyen olarak biliyorum, onun ötesinde tanımam. gerçi bakarsan biz, siz, hepimiz buna benzer muhabbetleri aramızda yapıyoruz, internet'e düşmediği için de şanslıyız :) buna rağmen bu tip şeyler (biz de yapıyor olsak da) bu şekilde duyduğumda çok kötü geliyor. rıdvan'da bile böyle olmuştu. ama saatçi'yi hiç sevmediğim için bu seferki iki kat etki yaptı diyebilirim.

bu arada, ercan saatçi kimdir ya, hürriyet'in spor müdürü olacak? ne günlere kaldık...

Gündüz Feneri dedi ki...

@serdar

1. kaç posttur böyle mesnetsiz bir şekilde eleştiri yapıyorsun ama sana hiçbir şey anlatmak durumunda değilim. benim objektif olmaya gayret ettiğim konusunda, haftalardan beri tek yazı yazan adam sensin. bu durumda senin algında bir problem olabilme ihtimalini de düşün derim naçizane..

2. bu arada gs-ts maçı da konumuzla çok alâkasız değil, üstünel'in toplantısından "bir önceki maç" olması hasebiyle çok çok alâkalı. yoksa fener manisa'ya ofsayttan gol de attı, gs-bjk maçında franco'ya kırmızı kart da çıkmadı. benim konuştuğum şey hakem hataları değil, üstünel'in arsızlığı.. bu yüzden de fener maçından sonra en taze örnek durumundaki maçtan bahsetmem doğladır.

3. fener aleyhine 10 salladığım, gs için tek kelime etmediğim postlar da çoktur. okumak isteyen için orada duruyor.

4. fb-gs maçındaki her şeyi yazmışsın da, fener onlar için 2 maç seyircisiz oynama cezası aldı zaten, daha ne istiyorsun ki? benim yazdıklarım ise, "cezasını bulmayan" eylemlerdi (gökhan'ın elano'nun ensesinden tutması evet, sarı karttır. elano da orada gayet centilmence davrandı, bu olayı yazmayı unuttum. ama servet de orta sahada kasıtlı olarak kazım'ı biçti, o da sarı karttı mesela. ben bunlarda değilim, bunu gör artık). arda her hafta bir kırmızıdan yırtmaya başladı zaten, bir de bu hafta attığı tokat ve ettiği küfürler görmezden gelindi, benim derdim o. bunu söylerken cristian masumdur desem tamam ama onu da demiyorum. ama sen ne kadar konuşursan konuş, karşıdaki ne kadar anlarsa o kadar anlatmış oluyorsun. "blog âleminin" cilvesi de bu.

alihoca dedi ki...

''o zaman şunun cevabını verin: ananı s... diyen ve ilk tokadı patlatan arda niye ceza almıyor? hatta ceza kuruluna sevk edilmiyor?''

Olmaz ki canım!!
Objektifinin spor çerçevesindeki tanımı Arda ve Galatasaray ile herhangi bir olumsuz yazı yazmamaktır.

Haşa!!

Objektiflik Türk Dil kurmunda ki tanımında görüleceği yada tanımına ekleneceği üzre sadece Galatasaray menfaatleri için yapılan, yazılan söylenen şeyler olabilir ancak.

Amman diyeyim.

Val Resnick dedi ki...

@gunduz feneri,

aslında ilk yorumumda T.Ç'yi eleştirmiştim yani mizah değildi. Hatta hiç ihtiyacın olmamasına rağmen sana destek verebilmekti.Yanlış anlaşıldı isem özürlerimi sunayım.

Bir bloğun objektif olma veya olmama kaygısı olmamalı zaten. Adı üstünde bunun adı blog.

Aslında derby ile ilgili yorumu ekşi sözlükten birisi gayet iyi özetlemiş. sonunu yazmadan aktarıyorum. Hoş direkt bu konu ile ilgili değil ama yine de güzel yazmış.

-----------------

galatasaraylı arkadaşlarımızın akıllarını alan maçtır.

arkadaşım bana de ki
hakemin kafasını yarmak 10 maç. bu durumda alacağınız ceza da 10 maçtır.
eyvallah derim.

ama kalkıpta 19 mayıs 2007 galatasaray fenerbahçe maçını örnek gösterip, biz 5 maç almıştık siz de alın demek abesle iştigaldir.
öncelikle aldığınız ceza 4 maçtır. +1'i daha önceki beşiktaş maçında ettiğiniz küfürler için aldınız.
gelelim ceza aldığınız maça...

attığınız meşalelerle sahayı yangın yerine çevirdiniz. (bakın niye meşale yaktınız bile demiyorum ha)
o meşaleleri söndürmek için olsa gerek; sahayı bi güzel suladınız
baktınız ki mis gibi göl olmuş. o zaman buraya bi de kayık lazım diye koltukları da kırıp attınız.
eh kayığa bindik madem bi de efkar dağıtmak lazım diye düşünüp, aklınıza gelen gelmeyen herkese küfür de ettiniz.
hiçbiri kesmedi sizi, kendi taraftarlarınıza giriştiniz.
sizi ayırmaya çalışan polisleri bile yaraladınız. (sanırım bir tanesinin kulağında kalıcı bir problem oluşturdunuz)
hakem maçı 1 veya 2 kere durdurdu. sanırım 1 veya 2 kere anons falan da yaptırdı..
maç öncesinde hasan şaş, lugano'yla ufak çaplı kavgaya tutuştu. (cezalı hasan şaş'ın oralarda ne işi var diye de sormuyorum bak)
sahaya cep telefonundan ayakkabıya kadar ne varsa atıldı vs.vs.

bunca şeye ne ceza aldınız
4 maç.
ha bi de tümer tribünlere dönüp alkışladığı için sanırım 1 maç ceza aldı...

ve şimdi diyorsunuz ki
hakemin başı yarıldı.
keita'ya 1 adet pet su bardağı attınız (isabet ettiremedik ama olsun)
futbolcunuz futbolcumuzu itti.
yani sizin de 5 maç ceza almanız lazım.

bilmiyorum komik geldi bana..
dün alex kendini attı diyordunuz...
bugün 5 maç ceza almalılar diyorsunuz...
yarın da hükmen galip ilan edilmeliydik diyeceksiniz sanırım...

aslında en güzeli maç tekrarlansın.
--------------------

Gündüz Feneri dedi ki...

@valresnick

kardeşim, "siz" derken kast ettiğim zaten sen değildin. hani laf olsun diye karşıdakine hitaben söylenen "siz" vardır ya, oydu. yoksa yorumların başımız üstüne ve teşekkür ediyorum ayrıca.

TA dedi ki...

@valrenick

şampiyonlar liginde yada başka bir ligde hatta patagonyada eğer güzel örnekler varsa adaletli örnekler varsa alınır.ve değerlendirilir.

burası türkiye işler böyle bu örnekler saçma diyorsan da onada saygım var.

burda amaç adaletli olmak.futbolun adaleti yoktur saha içinde.ama saha dışında adaleti olur.

sadece basit bir önerme yaptım.aynı seyirci.ş.liginde farklı süper ligde farklı.bunun nedeni ne olabilir? CAYDIRICI olmayan cezalar.

bu süper ligde her takım seyircisi için geçerli.5 maç ceza aldıktan sonra bir sonraki derbide taraftar olay çıkarmadı.

burdada fenere 4 -5 maç verdiğin zaman bir sonraki derbide mum gibi olacaktır taraftar.hatta aziz başkan özel önlem bile alacaktır.tff nin dik duruşu önemli burada.yani adalet dağıtanın.

bizim buralarda işler eyyamla ilerliyor diyorsan bu konularda şu şöyle yapmış bu böyle yapmış ı konuşmak mantıksız.

şimdi 2 maç verildi.rövanşta olay çıkarmaya davet.galatasarayda aynı şeyleri yapacaktır.ve örnek gösterecek bizede 2 maç verin diyecektir.

demekki örnek göstermek adaletli olanla yerine ulaşır.

evet ya adam gibi maç izlersiniz yada bu cezalar sizi adam eder.uefa nın mantığı bu.doğru mantık.

son olarak 2 maç fazla diyenler bir sonraki maçta ağlamasınlar.hatırlatılır sonra.

Val Resnick dedi ki...

@T.Ç

son yorumumda belirttiğim gibi eğer hakem için ceza verilecek ise evet bu ceza 10 maç olmalıdır.
Şampiyonlar liginden örneklersek Keita aynı yumruğu şl'de atsa muhtemelen o da 5 maç ceza olurdu.
Burda gunduz feneri'nin de dediği Bilica'ya 3 maçın fazla olduğu değil, Baroni'ye ve Arda'ya ceza verilmesi gerektiği. Yani ben öyle anlıyorum en azından.
Adalette bu olsa gerek.Veya dün gece Ömer Üründül'ün dediği de olabilir, ikisinden birine verin, en azından incelemişler diyebilelim. Fakat olayları çıkartan iki adama cza vermemek hakkaten komik.Kaç maç olduğu hakkında yorum yapmıyorum ona da sen karar de objektiflik konusundaki senin hissiyatlerini de bilmiş oluruz böylece :)