28 Ekim 2009 Çarşamba

Rijkaard uyutuyor

Rijkaard kısa sürede ülkemize uyum sağlayıp bahaneler uydurarak ağlamaya başladı bile... Kendisinin, oyuncuları mental olarak hazırlama ve disipline etme konusunda inanılmaz derecede yetersiz bir teknik direktör olduğunu hep söylüyoruz zaten. İspanya'dan da ona bu tarz eleştiriler yapıldığını okuduk zaman zaman. Şimdi ise derby maçın ardından kendi kulübünün televizyonuna verdiği demeçte "Fenerbahçe'nin organize bir şekilde kendilerini provoke ettiğini, oyuncularının da malesef buna uyduğunu" belirtmiş muhterem hocamız. Adama sorarlar: Madem böyle bir şey oluyor, o zaman siz niye alet oluyorsunuz kardeşim? Ha, denebilir ki, "neticede futbolcular da insan. Ellerinden bu kadarı gelebildi." Eyvallah da, peki Fenerli oyuncular robot mu? Sonuçta onlar da G.Saray kaptanının "ananı s... senin, adam ol" diye bir oyuncularına gidip tokat attığına şahit olmuşlar. Onlar(ın çoğunluğu) nasıl o durumda sakin kalabiliyor? Nasıl G.Saraylı oyuncuları her açıdan ezerek yenebiliyor? Bu sorunun cevabı, "Fenerli oyuncuların maça daha iyi hazırlanması"ndan başka bir şey değil. Rijkaard kendi yetersizlikleri ortaya çıktıkça etrafına saldırmaya başladı. Maçın ardından o stresle önce Keita'yı suçladı. Şimdi de Fenerbahçe kulübüne çamur atıyor, koskoca bir kulübü planlı provokasyon ile itham ediyor. Ve bir zavallı durumuna düşüyor. Çünkü 2 sene önceki maçı birileri ona seyrettirse, Fenerli oyuncuların kafalarına binlerce su bardağı, çakmak, koltuk parçası ve çakı yağarken nasıl sakin kalıp "provokasyonlara gelmeden" maçı 2-1 alıp gittiğini görebilir. Sonuçta milyonlarca avro kazanan bir hocaysan oyuncularını başı boş bırakma, mental olarak 1 hafta boyunca (bu en önemli maça) hazırla; zamanında çiş torbalarnın, çürük yumurtaların, binlerce su şişesinin vs. görüldüğü bu rekabette her şeye hazırlıklı ol ve maçını oynayıp git. Ama Rijkaard disiplin açısından tam bir çiftliğe dönen takımını iyi hazırlamadığı gibi şimdi de kendi taraftarını abuk-sabuk demeçlerle uyutmaya çalışıyor. Ve hiç yakışmıyor.

12 yorum:

mistery dedi ki...

Yani sence bu derbi tertemiz, olaysiz ve provokasyonsun bir derbi olmustur.

Rijkaard cok buyuk hoca, 1 macta anladi FB GS maclarini nasil kazandigini. Sadece provokasyon ve bu provokasyon fb'lilerin motivasyonunu inanilmaz artirdigini anladi.

Yoksa FB iyi hazirlanmis, daha iyi konsantre olmus filan hep fasa fiso. Provokasyondan baska bir sey degil...

Gündüz Feneri dedi ki...

bence hiç de temiz değildir, maçın başındaki rezillik, tarihin en kirli derby'lerinden biri yapmıştır. ama "provokasyon var" ne demek biliyor musun? acizlik; başka bir şey değil. diyorsun ki hoca olarak, "rakibim benden daha akıllı, ben aptalım, onların oyununa geldim." gelmeseydin kardeşim! gs taraftarı arkadaşlar artık şu rijkaard'ı bir peygamber olarak görmekten vazgeçsin. adamın bir sürü hatası var. hem kendi, hem camia onlara kanalize olursa, önümüzdeki haftalar açısından daha sağlıklı olur.

Gündüz Feneri dedi ki...

ayrıca maç başındaki olaylarda başlatan kişi tamamen cristian'dır, bunu ben de kabul ediyorum. ama birincisi, cristian'ın bunu bilinçli yaptığını söylemek tam bir ahmaklık. ikincisi de, arda bu tuzağa düşmeyecekti. ayrıca ilk tokadı yiyen cristian, ama cristian maçın en iyilerinden, arda ise hayalet gibi. bunun nedenlerini sadece o olaya bağlamak da bence kendini kandırmaktır. arda geceleri uyumayan bir insan. ne kulübü, ne hocası buna bir şey demiyor. herkes buna bir baksın diyorum.

f ı R a t dedi ki...

Rijkaar bu sistemle oynarsa daha çok provake olur:)))

her zaman söylüyorum. Yine söyleyeyim
Rijkaard barca da oynattığı sistemle galatasarayda oynattığı takım tam zıt. Barca da çok takdir ettiğim biriydi. Ama sert bir savunma ve kalabalık bir orta saha vardı. 4-51 ya da 4-6 oynatırdı. Ama gs da nerdeyse orta sahasız oynuyor. Asıl Rijkaard gs provake ediyor.

TA dedi ki...

dediği gayet açık ve doğru.provokasyon vardı ama biz buna alet olmamalıydık.yani futbolcularına önceden söylemiş.ama futbolcuların bir kulağından girip öbüründen çıkmış.vede bu provokasyonun doğal olduğunu söylüyor.o kadar da centilmen.yani rijkaard futbolcularına daha ne yapsın.ardanın kulağından mı çeksin.sözle anlatmış maç öncesi.gerisi futbolcunun işi.

TA dedi ki...

ayrıca rijkaardın sonuçları çok önemsediğini düşünmüyorum.onun derdi takımın oynadığı futbol.doğru olan bu.ama türkiyede sonuçlar üzerine kafa patlatılır.rijkaard ise oyun üzerine yorumlar yapıyor.

joyous dedi ki...

Rijkaard'ın "ismi ve kariyeri" tek başına bu tip küçük hesapların peşinde olmayacağının kanıtıdır.

Size bu adamın insanlığını ve futbol bilgisini anlamak için, şu Bağış Erten'in TamSaha dergisi için Rijkaard'la yaptığı röportajın tamamını okumanızı, sindire sindire hergün 1-2 defa okumanızı tavsiye ederim:

http://www.tff.org/default.aspx?pageID=286&ftxtID=7835

Öyle 10 senedir futbol maçı diye yutturulan, her türlü futbolla alakasız faktörün devreye girdiği maçlar üzerinden, böyle varlığı bile "kalite" unsuru olan, bizlere kalite katacak insanı, Rijkaard'ı eleştirmek bir gizli anlam barındırıyor.

Biz sabırlıyız ama siz bizim sabırlı olmamıza son derece sabırsızsınız, hele ki sayın Gündüz Feneri, başınıza gelecekleri iyi biliyorsunuz, bu adamlar bir sistem oturttururlarsa.

Korkunun ecele faydası yok, yazın, yıpratın, sistemle sizi yenerken, bu maçları sallamayacağımız günler gelecek. Bizim vizyonumuz bu.

Bu Kadıköy'le ilgili de öyle bir analiz yapmış ki Rijkaard, , "ne, nasıl oluyor?" u çözmesi erken olmuş, siz de bu çözümlemenin sizin için pek de iyi olmadığını görmüş ve bu yazıyı yazmışsınız. Tabi sizde uyanıksınız, ama bizimki fena uyanık.

joyous dedi ki...

Bir de her türlüğü pisliği içinde barındıran bu futbol olayını normal olarak görmeniz asıl size yakışmamış.

O 2-1'lik maçın neyin patlaması olduğunu iyi biliyorsunuz.

Mondi, Hasan, Gerets'in başına neler geldiğini iyi biliyorsunuz. Hala mutlusunuz.

Siz ki sünepe tabiriyle Fener futbolunu eleştiren insan, futbolu seven insansınız. Nasıl olur da bu futbolsuzluktan memnun ve hoşnut olursunuz, anlamak güç.

Değiştiniz.

Gündüz Feneri dedi ki...

joyous kardeş, şu benim yazımı kaç kişi okur allah aşkına? benim yazımla koskoca bir isim yıpranır mı? benim tek amacım tartışmak. işte sen de kendi görüşünü yazıyorsun (biraz saparak ama olsun) ve tartışıyoruz. ben diyorum ki, siz nasıl şu anda elano'yu silmeye çok az kalmış bir taraftarsanız, rijkaard'a da yakında sallamaya başlayacaksınız. çünkü türk'sünüz, türk'üz, hiçbirimizde öyle 5 yıl falan bekleyecek sabır yok. varsa bekleyin, bir şey demiyoruz. ama ben bu blogda tamamen art niyetsiz tartışma ortamı yaratıyorum, kendi görüşümü de yazıyorum. yorumunu bu akşam sildiğim şerefsizin biri gibi değil, adam gibi tartışmak için. sen de blogun takipçilerindensin, uzun vadede haklı çıkarsan beni yerin dibine sokmakta serbestsin.

Can Akın dedi ki...

"derbide gercekten hic bi provakasyon olmadı fenerbahçe çıktı catır catır top oynadı. Provoke mrovoke ne demekmiş fener taraftari yaparmı böyle birsey keitanın kafasına atılan biside yok aslında rol yapıyor kesin emre de zaten istemeden kırdı baroşun ayagını cristian haklı simdi arda cok üstüne gitti orda" sen şimdi bu blogta herseyin objektif oldugunu butun yorumlarını hic art niyetsiz yazdıgınıda söylersin bizde öyle düsünüyoduk zaten

EmrE dedi ki...

ya ne çekemez adamlarmışsınız ya, her sene olan olaylardan 1 fazlası olmadı. Hatta belki daha azı oldu, tek fark sahaya atılanın isabet etmesi. Siz 98569587 tane attınız gelmedi birinin kafasına yani. Gerçi Önder'e gelmişti ama o yarım saat yatmadı yerde, hatta hiç yatmadı hiçbir şey olmamış gibi mücadeleye devam etti. Maçın skoru da belli zaten. Zaten ordan bile galbiyet için oynayan takımla, dötü tutuşmuş aklında maç bitsinde gideyim olan takımın farkı anlaşılıyor. Siz daha hala ötün provokasyon diye, daha çok 10 seneler göreceksiniz bu kafayla. Emre kasten kırmış diyo ya, hey yarabbim ne futbol cahillerine kaldık...

gomongo dedi ki...

Oncelikle kimse "Rijkaard yalan soyluyor" demiyor. Soylediklerinin icinde dogrular yanlislar olabilir bunu tartisan tartissin. Yalniz kaybettigin bir mactan sonra bu tarz yorumlarda bulunuyorsan insanlarin bunun "bahane" yahut "hedefi baska tarafa yoneltme" oldugunu dusunmeleri normal.

Eger yenildigin bir macta ofsayttan atilan gol var vs diyorsan, yarin x macinda sen ofsayttan gol atar ve yenersen, ve mac sonrasi bundan bahsedersen, iste o zaman deriz "tamam bu adam hakkaten dogrulari soyluyor vs vs." Ha bunu demezsen o zaman kimse kusura bakmasin bu en kralindan bahane bulmak ve ucuz hesaplarin adami olmaktir. Mac sonu yorumunu macin sonucuna gore yapmaktir ki, "ucuz hesaplarin adami olma" tabirinin futbol dunyasindaki karsiligi da asagi yukari budur zaten.(bkz: klup yonetimleri)