25 Ekim 2009 Pazar

Gurur duyuyorum

Liverpool, o kadar yürekten, o kadar azimli, o kadar hırslı oynadı ki United karşısında, 2-0'lık galibiyeti sonuna kadar hak etti diyebiliriz. Gerrard gibi en önemli oyuncusunun yokluğuna ve Torres'in sakatlıktan yeni dönmüş olmasına rağmen sahadaki 11 genç adam, kaptan Carragher'ın önderliğinde tribünlerdeki 45 bin şanslı taraftara gerçek bir festival yaşattı. Daha kaliteli bir kadroya sahip olan büyük rakibini, özellikle maç başında ve ikinci yarının tamamındaki mücadeleci futboluyla şaşkına çevirip puan farkını da 4'e indirmeyi başardı böylece Kırmızılar. Ondan öte, maç öncesinde büyük bir kısmı umutsuz olan tüm taraftarlarının da gurur duyacağı bir performans ortaya koydular. Hele uzatmalarda N'Gog'un golünde kalesinden kopup gelen Reina ve diğer bütün oyuncuların yumak olup sevindiği an gözleri yaşarmayan bir Liverpool taraftarı var mıdır, emin değilim.

Dün United'dan çekindiğim için Carragher'ın orta sahada oynaması gerektiğini yazmıştım ama benden çok daha cesur olan Rafa, Lucas'a güvendi. Genç oyuncu da onun bu güvenini hiç boşa çıkarmayan harika bir performans ortaya koydu. Bunun yanı sıra takımını gayet hücumcu bir şekilde kuran Rafa'yı iki kere tebrik etmek gerekiyor. Torres'in de, yanında Kuyt gibi hamal bir forvet oynadığında ne kadar etkili olduğunu bir kez daha gördük. Liverpool bu moralle üst üste birkaç maç kazanıp yeniden zirveye ortak olur umarım.

Liverpool (4-4-2): Reina 8 - Johnson 7, Carragher 10, Agger 8, Insua 7 - Benayoun 9 (90' Skrtel), Lucas 8, Mascherano 8, Aurelio 7 - Kuyt 8, Torres 9 (81' N'Gog 7)

Man Utd (4-4-2): Van Der Sar 7 - O'Shea 6, Ferdinand 6, Vidic 6, Evra 5 - Valencia 6, Carrick 6, Scholes 5 (74' Nani 5), Giggs 6 - Berbatov 7 (74' Owen 6), Rooney 7

Goller (2-0): Torres 65', N'Gog 90+5'

Hiç yorum yok: