1 Kasım 2009 Pazar

Daha kötüsü olabilir mi?

Ajax-Feyenoord maçları belki kelimenin gerçek anlamıyla bir derby değil ama kesinlikle Hollanda'nın en büyük rekabeti durumunda. Bu iki takımın taraftarlarının birbirinden ne kadar nefret ettiğini, Avrupa'da futbolu takip eden herkes bilir. İşte bugün Eredivisie'de bu büyük maç vardı. Ajax kendi sahasında oynamanın verdiği avantajla maça baskılı başladı. Feyenoord ise 4-2-3-1 düzeniyle gömülü savunma yapıp, kontradan öne geçmenin hesabındaydı. Nitekim bir toplarının da direkten döndüğüne şahit olduk. Ama ilk golü (hem de ilk yarı biterken!) Ajax'ın atması, konuk ekibin tüm planlarını alt-üst etti. 3 yıl önce AZ formasıyla Fener'e karşı (ön libero olarak) seyrettiğimiz ve her yıl futbolunun üzerine bir şeyler koyan Demy de Zeeuw, takımını öne geçiren isimdi. Bu gol yetmezmiş gibi 1 dakika sonra çıkan bir kırmızı kart nedeniyle Feyenoord 10 kişi kaldı. Kaleci atışı sonucu havadaki topa yükselen 2 oyuncudan Babovic, elini biraz fazla açarak rakibine kasten müdehale etti belki ama böyle önemli bir maçta bana göre kırmızı kartın bu kadar kolay ve ucuz çıkmaması gerekir. Pozisyonun hakkının sarı kart olduğunu düşünüyorum.

İkinci yarıya Feyenoord baskılı başlama amacındaydı ama eksik kalması yetmezmiş gibi bir de devrenin daha başında gelen Emanuelson'ın şahane golüyle gardı hepten düştü. Takımca defans yapamayan, hücum edemeyen, ne yapacağını şaşırmış ve dağılmış bir ekip görüntüsüyle art arda golleri yemeye başladılar. Bu arada maç 4-1 devam ederken son dakikada kalecilerinin de bir penaltıya sebep olarak kırmızı kart görmesi, Feyenoord yakın tarihinin bu en kara günlerinden birinin üzerine tuz-biber ekmiş oldu.

Ajax takımında, Hertha'dan (bir uyuz olarak) tanıdığımız Pantelic, pivot santrfor rolünde çok çalışkan bir görüntü sergilerken, takımın yıldızları Emanuelson, De Zeeuw ve Suarez ise neredeyse kusursuz oynadı. 4-1-3-2 düzeninde bir makine gibi işleyen takım, her hattıyla ve teknik direktör Jol ile Hollanda'nın en iyisi konumunda şu an. Bu yüzden şampiyonluğun da en güçlü adayı olduklarını düşünüyorum.

Ajax (4-1-3-2): Stekelenburg - Ven der Wiel, Alderweireld, Verthongen, Anita - Enoh - Gabri, de Zeeuw, Emanuelson - Suarez, Pantelic

Feyenoord (4-2-3-1): van Dijk - Leerdam, Vlaar, André Bahia, van Bronckhorst - Landzaat, Fer - Biseswar, Babovic, Wijnaldum - Slory

Goller (5-1): de Zeeuw 42', 82' , Emanuelson 47', van der Wiel 58', Suarez (p) 90' - Landzaat 74'

Hiç yorum yok: