20 Ağustos 2009 Perşembe

Sion 0 - Fenerbahçe 2

Avrupa Ligi play-off ilk maçında Fenerbahçe, İsviçre deplasmanında Sion gibi zayıf bir rakibi güle oynaya mağlup etmeyi başardı. Lugano ve Deniz'den oluşan savunması ve Alex dışında bu sezon başından beri gördüğümüz dizilişle sahaya çıkan takım, maçın gerektirdiği kadar efor sarf ederek ve ayağa paslarla rakip oyuncuların adeta başını döndürerek göze hoş gelen bir oyun oynadı. Zaten bu turu geçmesi neredeyse kesindi ama Trabzon ve Sivas'ın ülke futbolunu rezil ettiği bir ortamda Fener ve G.Saray'ın her iki maçı da kazanarak ilerlemesi çok ama çok önemli. Umarız da böyle olur.

Kaleci Volkan'a fazla iş düşmese de Emre ve Deivid'in çıkarken kaptırdığı 2 top sonucu gelen şutlarda her zamanki gibi hazırdı. Önder-Lugano ikilisinin arkasına atılan bir topta rakibin bir şutu da direkten döndü. Maçın en kritik pozisyonu buydu. Lugano, sanki bu takımdan hiç ayrılmamış gibi inanılmaz başarılı ve hazır gözüktü. Orta sahada Andre Santos ve Cristian giderek daha iyi oynuyor. Kâzım da attığı beleş gol dışında rakibin sol kanadını adeta felç etti. Oyun displinine de hiç olmadığı kadar sadıktı. Neticede tüm takımda vasatın altında tek bir oyuncu bile yoktu desek, yeridir.

Fenerbahçe'nin, henüz oyununu oturtmaya çalıştığı şu dönemlerde böyle zayıf rakiplerle oynaması da bir şans. Takımın oyunu giderek daha da oturacak ve bu takım her kulvarda yarışı sonuna kadar kovalayacaktır. Şimdiden bu mesajı net bir şekilde veriyor.

Hiç yorum yok: