16 Ağustos 2009 Pazar

Eredivisie bildiğiniz gibi

Bugün Hollanda liginde (derbi değil belki ama) en büyük maç, PSV-Ajax karşılaşması vardı. 13:30'da başlaması ve tam bir gündüz maçı olması nedeniyle ayrı bir güzelliği olan müsabaka tam bir gol düellosu şeklinde cereyan etti. Daha maçın başında Suarez'in golüyle yenik duruma düşen ev sahibi PSV, muhteşem oyuncusu Dzsudzsak'ın golüyle beraberliği sağlasa da, ilk yarıyı yine Suarez'in sayısıyla yenik kapadı. İkinci yarıya fırtına gibi başlayan ev sahibi takım önce Bakkal ile beraberliği sağlayıp sonra da yine Dzsudzsak'ın şahane golüyle öne geçmeyi başardı. Emanuelson yine beraberliği sağlasa da son sözü yine Bakkal ile PSV söyledi. Maçın öne çıkan oyuncuları PSV'yi bir maestro gibi yöneten ve niye hâlâ büyük takımlardan birine gitmediğini çözemediğim oyun kurucu Affelay ve Macar sol açık, çok yakında mevkiinde dünyanın sayılı oyuncuları arasına gireceğini düşündüğüm ve şu hâliyle bile Riera'dan daha iyi olan Dzudzsak idi. Sürat, adam geçme, iki ayağıyla orta yapma, kolektivite, serbest vuruş vs. ne arasanız var onda. Özet görüntülerde bile yakalansa herkese bu oyuncuyu her fırsatta seyretmeyi tavsiye ediyorum.

Bu arada maç ne kadar zevkli olursa olsun her iki takımın savunmasının rezilliğini de vurgulamadan geçmeyeyim. Bu takımlar 10-15 sene önce bizim büyüklerin fersah fersah önündeydi ama bugün itibarıyla asla bir Fener ya da G.Saray değiller. Ne bütçe, ne hava, ne kadro kalitesi, hiçbir konuda hem de. Onlar mı geri gidiyor, biz mi ileri; galiba ikisi birden.

1 yorum:

Dem Coetzee dedi ki...

Özellikle PSV'nin defansı berbattı onlara kaleci Isaksson'nda katılınca 3 gol yendi.Ben birde Ooijer'in Suarezle derdini anlayamadım önceden yaşanmış bir husumet var galiba.