29 Ağustos 2009 Cumartesi

ManU 2 - Arsenal 1

Old Trafford'da United için kâbus gibi bir ilk yarıydı. Arsenal'ın genç kadrosu sahayı çok iyi parselleyip, sağlam bir alan savunması yapmanın yanı sıra, kazanılan hiçbir topu da gelişigüzel kullanmayıp ayağa paslarla kontratak aradı sürekli. Ani gelişen bir atakta Arshavin'in füzesi ile de öne geçmeyi başardılar. Ev sahibi ise çok iyi oynayan Arsenal savunmasını ve onların önünü çok iyi kapatan defansif orta saha oyuncularını aşıp tek bir gol pozisyonuna bile giremedi.

İkinci yarı da aslında pek farklı bir görüntü ile başlamadı ama Almunia'nın gereksiz yere kalesini terk ettiği pozisyonda yol açtığı penaltı, hemen akabinde ise Diaby'nin akıl almaz şekilde kendi kalesine attığı gol her şeyi değiştirdi. Bu dakikadan itibaren saldıran Arsenal, kontratak arayan ise ev sahibi olmuştu. Her iki taraf da (sağlam müdafalar karşısında) pozisyon ve skor bulamayınca maç o şekilde bitti. United şanslıydı, zira maçın hakkı beraberlikti.

Sezon başında yerin dibine soktuğumuz Arsenal gerçekten de rüya gibi başladı sezona. Benim beklediğimden çok iyi bir performans gösteriyorlar ve havaya da girdiler ama uzun vadede düşüncelerimde bir değişiklik yok. İlk 3'e girmelerinin neredeyse imkânsız olduğunu, ilk 4 için de City (ve görünüşe göre Tottenham) ile kapışacaklarını tahmin ediyorum.

2 yorum:

joyous dedi ki...

Şampiyon olmaları değil de yıllardır Arsenal maçlarını izlerken futbol adına duyduğum keyfi her zaman yaşayabilmem daha önemli benim için. Bu sene de bu keyfi yaşatacakları gerçeği - sakatlık olayının daha da abartı bir seviyeye gelmemesi durumunda - bütün sene sürecekmiş gibi gözüküyor. Umarım böyle devam eder.

Dikkat edersek de bu sene şampiyonluğu zorlayabilecek takımların iyi gözükmemiş olmasından dolayı bence şampiyonluk konusunda da 1. aday durumundalar. Arsene tüm menajerlerden daha çok hakediyor o kupayı, pozitif futbol mantalitesiyle.

Gündüz Feneri dedi ki...

futbolları konusundaki yorumuna katılıyorum. sezon başında da biraz fazla haksızlık etmişim onlara. bununla ilgili bir post yazacağım yakında, wenger'den özür mahiyetinde.