30 Ağustos 2009 Pazar

Bozgun

Serie A'da şampiyon Inter, Milan "deplasmanında" son yıllardaki en rahat derbi galibiyetlerinden birini aldı dün gece. İki takım arasında o kadar büyük bir kalite farkı var ki, aslında oynadıkları her maçın bu şekilde seyretmesi kaçınılmaz bundan sonra. Sezon başında Milan için ilk 4'e girerse şanslıdır demiştim ama galiba Avrupa Ligi'ne katılmak için bile ciddi efor sarf etmeleri gerekecek. Durumları gerçekten de çok vahim.

Öncelikle Ronaldinho'yu görüp de insanın içinin parçalanmaması mümkün değil. Fiziksel ve mental olarak resmen bitik bir futbolcu ve daha sadece 29 yaşında. Elinden geldiğince bir şeyler yapmak istiyor ama işin acı tarafı da o, elinden hiçbir şey gelmiyor. En kısa zamanda Adriano gibi ülkesine dönmeli bence, daha fazla rezil olmadan. Pato ise muhteşem bir oyuncu ama fiziksel olarak henüz kıvamında değil ve savunma özellikleri zayıf. Borriello da uzun sakatlığının ardından daha hazır olamamış ve zaten tek forvet olarak oynayabilecek özellikleri de haiz değil. Savunması olmayan bu üçlünün arkasında dünyanın en iyi beyinlerinden olan ön libero Pirlo ile Gattuso ve Flamini var. Kadro kâğıt üzerinde fena değil maçtan önce yazdığım gibi ama Borriello ve Ronaldinho'nun hallerini gördükten sonra Milan için olumlu şeyler söylemek ya da yazmak mümkün değil. Bu yüzden Inter 20. dakikadan sonra istediği gibi, elini kolunu sallayarak top çevirmeye başladı ve herhangi bir pres de görmedi. Zaten sadece 2 oyuncuyla pres yapılır mı?

Milan'ın bu içler acısı hâline mukabil Inter'de oyunu iki yönlü oynayan Stankovic, Motta, Zanetti ve Sneijder gibi oyuncular ve kusursuz bir forvet ikilisi olan Milito-Eto'o var ve böyle bir maçın sonucunun ne olacağını kestirmek de çok zor olmasa gerek. Maicon gibi, hep yazdığım üzere futbol tarihinin en iyi sağ beki de makine gibi bindirmeye başlayınca Milan adeta sürklase oldu. Gattuso'nun sorumsuz hareketleri sonucu önce penaltı yaptırıp sonra oyundan atılması ise maçı orada bitirdi. Bu arada Milan gibi bir takımın 4-5 dakika boyunca bir oyuncu değişikliğini yapamaması da karikatürlere konu olacak cinsten bir şapşallık, bunu da belirtmeden edemeyeceğim.

Inter, sezon öncesi yorumunda da belirttiğimiz gibi mutlak favori bu sene Serie A'da. Milito, Zaragoza'da izlediğimiz yıllardan çok daha güçlü ve neredeyse kusuru olmayan bir pivot santrfor hâline gelmiş. Eto'o deseniz zaten dünyanın en iyi 2-3 forvetinden biri. Yeryüzünün en iyi defans hattı ve onların önünde Muntari, Cambiasso, Vieira, Stankovic, Motta, Zanetti, Sneijder gibi iki yönü canavar orta saha oyuncuları ile bu sene Ş.Liginde de zirveye oynayabilecek bir takım.

Edit: Toy'un uyarısına teşekkürler. İlk yarı 0-3, maç skoru 0-4. Goller Motta, Milito (p), Maicon, Stankovic.

1 yorum:

toy dedi ki...

mac ne oldu bloga giriyoruz. her sey yaziyor ama skor yok. olmaz, yanlis.