27 Ağustos 2009 Perşembe

CL grupları


Bayern, Juve ve Bordeaux'nun olduğu A grubunda Haifa muhtemelen sıfır çeker, Juve de lider olur. Ama ikincilik için Bordeaux ve Bayern'in şansları eşit. Aralarında oynayacakları 2 maç seyredilir.

B grubunda Beşiktaş'ın şansı gerçekten de çok az. Hele de United ile içerde başlamak, olabilecek fikstürlerin en kötüsü. Ama bir mucize olur da kazanırsa, o zaman da olabilecek en iyi fikstür olur. Fener'in Inter galibiyeti ile başlamasını hatırlatanlar bir şeyi unutuyor; o da o zaman Serie A'nın daha yeni başlamış olması ve Inter'in de birkaç eksiği ile o maça çıkmasıdır. United ise 5-6 tane lig maçı oynayarak çıkmış olacak o maça ve kaybetmeleri neredeyse imkânsız, kazanmaları ise büyük ihtimal. Bu yüzden Beşiktaş evinde CSKA ve Wolfsburg'u mutlaka yenip deplasmanda da yenilmemeye çalışmalı. İlk maçında ise bence beraberliğe oynamalı.

C grubunda Real Madrid'in ne yapacağı, takım olup olamayacağı belli değil. Milan ise Marseille ile eşit şanslara sahip bence. Eğer Real de sorun yaşarsa Marseille bu iki devi çok zorlar. Zurich ise averaj takımı olur.

D grubunda Atletico favorim. Geçen sene CL'de tecrübe kazandılar ve Liverpool maçında verilen uydurma penaltıyı da unutmamak lâzım. Atletico çok zor gol yiyen bir takımdı geçen sene. Porto'yu geçeceklerini düşünüyorum. Chelsea'yi ise çok çok zorlarlar, dışarıda berabere kalmaları da olası. Sonuçta ikisi beraber gruptan çıkar. Burada da APOEL averaj takımı olur.

E grubunda ise Liverpool'un işi çok zor. Bu seneye çok kötü başladılar ve bir an önce toparlanmaları lâzım. Lyon ve Fiorentina zorlu takımlar ve birbirleriyle müthiş bir mücadeleye girecekler. Her şeye rağmen Pool'un lider olmasını bekliyorum. Tecrübesiyle de Lyon'un ikinci... Debrecen'e ise yazık.

Barcelona ve Inter F grubunda ilk 2 için mutlak favori. Dinamo Kyiv ve Rubin ise Avrupa Ligine kalmak için kıyasıya yarışacak; ikisi de fena takım değil. İklim ve saha şartlarıyle ve de biraz sertlikle evlerinde devlere kafa bile tutabilirler.

G'de Stuttgart son yılların en ballı kurasını çekti ve Rangers ile ikincilik yarışında favori durumundalar. Sevilla ise 1. torba takımları içinde en şanslı takım. Juve, Lyon ya da Inter dururken Rangers'ın gelmesi gerçekten de olacak şey değil. Son yılların, ilk 3 takım açısından en düşük kaliteli grubu bu. Sevilla ve Stuttgart ilk 2 olur.

H grubunda ise Arsenal ve Olympiakos favori, AZ Alkmaar ise sürpriz. Standard Liege ise Wolfsburg'dan sonra 4. torbanın en güçlü takımı. Burada ikincilik için en çetin mücadelelerden biri verilecek.

Hiç yorum yok: